Irina & Storm – Početak Kraja

Irina Kapetanović se našla na muzičkoj sceni još kad joj je bilo 16 godina. Prvi put je zapevala u bendu “Drugo Stanje” sa kojim je snimila dva albuma. Nakon njihovog raspada, Irina nalazi nove muzičare i snima dva albuma u grupi Irina & VI.

Godine 2005. Irina je počela saradnju sa tuzlanskim bendom “Southern Storm” koji je 2002. godine pobedio na demo festivalu “Heineken Music Fest” u Zenici. Prošle godine, još jedan album obeležen Irininim osobenim glasom je ugledao svetlost dana. “Početak Kraja” je prvi album benda “Irina & Storm” i izašao je pod okriljem ONE Records-a. Na disku se nalazi deset pesama u heavy fazonu sa vrlo prijatnim vokalom i bonus spotom za pesmu “Tragovi prošlosti”. Interesantno je pomenuti da su “Irina & Storm” imali i dva gosta na albumu, Zorana Krgu Profu koji je snimio klavir i usnu harmoniku i Aidu Isabegović koja je pevala prateće vokale.

Tekstove bih istakla kao jako dobre, smislene i vrlo lepo napisane. Naslovnica albuma je maštovita, mada sa pomalo siromašnim bukletom. Pesme su slušljive i brzo ulaze u uho, a posebno bih izdvojila pesme “Storm”, “Tragovi prošlosti” i “Između 4 zida”.

Album „Početak Kraja“ je svakako još jedna od svetlih tačaka u Irininoj već bogatoj karijeri. Mislim da je samo njeno ime dovoljna preporuka za kupovinu ovog albuma!

 

Autor Recenzije: Jovana Tomić