Kompilacija “Vreme brutalnih dobronamernika”

Na kompilaciji se nalaze sledeći izvođači: Aleksandra Slađana Milošević, Alogia, Instant karma, Atlantida, Disparador, Amaranth, A. R. Club, Heaven rain, Iskaz, Darkshines, Abonos, Art diler, Backbone, Tales of dark, Broken strings, Asphalt Chant, Seraphim i Demether.

Veliki broj renomiranih muzičara koji imaju prilično zapažene rezultate u svojim karijerama (bendovima) i njihovo aktivno učešće u ovom projektu je dokaz o ozbiljnosti istog.

Zanimljivost kod ovakvih i npr. tribute izdanja je u tome što je to spoj različitih pravaca i stilova. Svako ima nešto svoje, nešto što više preferira, tako da je apsurdno izdvajati nekog. Stvarno je interesantno videti na istom izdanju Abonos i Instant Karmu! U izdanju je ipak najbitniji tekst i usesređenost muzičara da na svoj način dočaraju stihove Milana B. Popovića.

Dobra strana kompilacije je upravo ta, što je u savremenoj muzičkoj industriji došlo do velikih podela i međusobnih netrpeljivost zbog određenih razlika u muzičkim žanrovima. Tako da ovo možemo i posmatrati kao poziv na ujedinjenje! Ipak je sve to Rock n’ Roll, a zajedno smo jači.

Za zanimljiv i maštovit dizajn omota je zaslužan gospodin Jakša Vlahović koji je približio sliku o materijalu unutar izdanja. Više o kompilaciji i ako želite da se upoznate bolje sa radom gospodina Milana B. Popovića, možete potražiti na sajtu: http://www.molitvatetoviranogsrca.com.
 

Piše: Cvijo Lončar