Trigger – Ljubav

Pored nepobitne cinjenice da je gore pomenuti autor, alfa & omega sastava a ne zanemarujuci ucinak i doprinos svih ostalih clanova grupe – posebno bih naglasio vokalni uradak Milene Brankovic- koji se, opet, samo u prvi mah i na prvo ali ne i temeljno preslušavanje, moze u i iz dobre i najbolje moguce namere i volju, pripisitati odredjene paralele sa Ivanom Pavlovic (Negative bend) ali, samo u naznakama, koje se kasnije ispostavljaju malo i manje bitnim jer, u prvi mah izbija boja i karakteristicnost kao i nedvosmisleno odstupanje-distanca Mileninog vokala.

Iako je javnost sa radom sastava Trigger upoznata putem video klipa/singla za numeru Jedan dan, oni, Trigger, plene sa petominutnim zvucnim naslovom Inercija, koji se, sam po sebi namece kao drugi hit singl (tu je i naslov Ti si potrošen, neizostavno); na albumu Ljubav se nalazi sijaset bisera koji bi tu ulogu mogli odigrati verodostojno ubedljivo. I zasigurno zasluzeno. Licno, ukoliko mi dopustite, pa cak i ukoliko ne, potpuno je vec sada nebitno, poseban utisak ostavlja predposlednja ali ne i najmanje bitna, zatvarajuca numera Ljubav: nisi me naucio da padnem.

 

Dugo se kod nas nije pojavio sastav koji je sviracki, produkcijski, vokalno i liricki jednako jak i stabilan. Ubedljiv. Iz tog razloga ali ne i samo zbog njega “Trigger” su, ocito i upravo – tu!

Profil benda mozete videti na https://rockserbia.net/Trigger.html 

 

Milan B. Popovic