Povodom novog incidenta u Klupčetu

Neki su pohapšeni a policija radi na utvrđivanju identiteta svih napadača. Neki od napadača su nepoznati prisutnima, te smatramo da nisu iz Zrenjanina.

Danas je stigla podrška opštine i medija, te se nadamo da će ovog puta zaista završiti gde im je i mesto.

Inače, napadi na Klupče su počeli prvi put pre dve godine kad sam ja (Daniela) boravila u Srebrenici, da bih odala počast žrtvama genocida. Tada su došli u moj lokal, skakali po stolovima, vređali goste, skandirali urlali… O detaljima mogu usmeno, jer neke stvari ne želim da iznosim u javnost. Tako je bolje.

Isto se ponovilo i sledećeg jedanaestog jula.

Kada je proglašena nezavisnost Kosova, gađali su nas kamenicama i porazbijali nam prozore. Jedne večeri, na fajrontu, upali su u lokal i fizički me napali. Tad sam se uplašila, i pomislila da odustanem. Incidenti su bili sve češći i plašila sam se da neko od nedužnih gostiju ne nastrada. Podršku mi je pružio Kojot i Popboks, koji su prvi pisali o tome šta nam se dešava, a bendoovi Repetitor, Stuttgart online i Multietnička atrakcija su održali koncert protiv nasilja u Klupčetu, da bi nas podržali da ne zatvorimo i odustanemo od svega. HVALA VAM SVIMA. Na samom koncertu su se desila dva incidenta, u kojima je stradao Peđa, Ljuba a i Tobić Tobić je zadobio ozbiljne udarce, a jedna devojka je zadobila povrede glave. Nismo baš uspeli, ali su problem (na kratko) zaustavili na svoj način Milan i ekipa. HVALA I VAMA.

Nisu izdržali da ne naprave incidente i pretuku dvojicu momaka na prvom zrenjaninskom antifašističkom festivalu (ZAF). I o tome se pisalo u medijima. Još traje sudski postupak.

Sve to im je prošlo nekažnjeno. Iskreno se nadam da ovoga puta NEĆE PROĆI. Hvala svima koji su svedočili i ispričali policiji sve što su doživeli. Molim sve one koji znaju identitet SVIH počinilaca da obaveste policiju o tome. Imamo novi zakon protiv diskriminacije, i moguće ih je strpati u zatvor.

A u sredu dođite na koncert Radio Moscow. Počinje u 22h. Tačno.

Pozdrav svima!

Daniela Jelisavac