Intervju sa Igorom Blazevicem iliti Prljavim Inspektorom Blazom

 

Na pocetku, jedno konstruktivno pitanje, kako si Blazo?

Nikako. Juce sam skakao sa 5 metara na zatvorenom bazenu Tasmajdan i pao na stomak. Da sve bude tuznije, glavom sam udario o precku od gola, posto su ga tu postavili za trening vaterpolista.

 

 Ove godine je 15 godina Prljavog inspektora Blaze i Kljunova. Sprema li se neko narodno veselje povodom tog dogadjaja i da li je njeno visocanstvo Anderson Pamela potvrdila dolazak?

U novembru je taj izuzetni dogadjaj. Svi smo u bendu srecni zbog toga. To je kao da smo zavrsili osnovnu skolu i krenuli u srednju. Nadamo se da ce i Pamela doci na proslavu. A, ako ne dodje, nije strasno. Najvaznije da bude mir u svetu i da decija suza vise nikad ne kane.

 

 

Zanimljivo je to da tvoja ljubav prema njoj ne jenjava, ali ona i dalje ne obraca paznju na tebe, ili se mozda nesto promenilo?

Sve fatalne ljubavi su neuzvracene. I svi se bave tom temom: od ruskih pisaca i pesnika, pa do savremenih spanskih serija.

 

Stalno si raspolozen i nasmejan, da li je moguce da te nikad nista ne iznervira?

Nervira me sve ono sto i naseg prosecnog coveka: ucestali porazi fudbalera i kosarkasa, toplo pivo, hladne zene, vruc pesak na moru, ledena voda ispod tusa, diskovi koji preskacu, tiketi koji ne prolaze, kao i rakija koja ne udara.

 

Dule Savic, Paspalj, Bodirogako je sledeci? Imas li sportskog idola medju aktivnim sportistima? Kosarkasima ne ide, fudbalere necu ni da pominjemmozda teniseri?

Posle poslednje pesme, koju smo posvetili Ani Kurnjikovoj, a koja nije opravdala nasa ocekivanja, vise necemo snimati pesme o sportskim asovima. Ali, ima jos mnogo idola kojima se moze posvetiti pesma: Paji Vujisicu, Raheli Ferari, Djordju Marjanovicu, Nikoli Telsli, a bogami i Dositeju Obradovicu.

 

Znaci necemo vise uzivati u sportskim hitovima?

Nazalost, ne. Ali, svakako da ce biti jos nekih pesama, gde se pominju pivo, semenke, kao i kikiriki. A, bez njih nema pravog sportskog dogadjaja.

 

Dokle je stigla tvoja ideja da se kandidujes za predsednika, drage nam drzave, Srbije? I dalje radis na usavrsavanju svog predsednickog programa ili si digao ruke od svega toga?

Sledeci predsenicki izbori su za 5 godina, tako da imam dovoljno vremena da finansijski ojacam i povecam budzet stranke. Za sada imam 7 olovki, 3 flomastera i 50 plakata. To je jos uvek malo za ozbiljniju kampanju.  

 

Posto si cesto vidjen na kobasicijadama, rakijadama i ostalim jadama, smatram da si kompetentna osoba da odgovoris na sledeca pitanja: Koji kraj u Srbiji ima najbolje ice, a koji pice?

Svuda se dobro pije i jede u Srbiji. Bitan je sastav ljudi sa kojima locete i krkate. Jer, to je takodje jedna vrsta sporta. Morate imati uigran tim , koji zna koje su mu mogucnosti. U suprotnom vas cekaju dva najveca neprijatelja na tom terenu: rigoleto i mamurluk.

 

Svirate po vasarima, slavama, saborima i ostalim narodnim desavanjima. Sta je u planu za naredni  period?

‘’Kljunovi’’ su spremni za sve vrste animiranja naroda, a sigurno je da cemo i ove godine nastupiti na Beer festu u Beogradu, kao i Danima piva u Zrenjaninu. Od ostalih proslava nadamo se nastupu na inaguraciji ruskog predsenika u Moskvi i americkog u Vasingtonu.

 

U decembru prosle godine je izasao live Best off. Album “Pare ne vracamo” je izasao 2002 god. Napravili ste veliku pauzu. Ima li u planu nesto novo?

Na novom zivom albumu ‘’Samo Supermen Srbiju spasava’’ ima i tri bonus pesme: ‘’Vranjanka’’, ‘’Nisam dijamant’’ i ‘’Blazo bekrijo’’. Kad za njih uradimo spotove, ulazimo u studio da snimamo nove. To znaci, negde oko 2016 godine, kad i Srbiji ukinu vizni rezim.

 

Pratis li nasu muzicku scenu?

Da.

 

Da li ima neki rock band koji ti je privukao paznju zadnjih godina, meseci?

Kolekcionar sam domacih rok izdanja i svaki novi bend je moj omiljeni u plejeru.  

 

 

 

I za kraj, sta bi voleo da budes kad porastes?

Pekar, lekar, apotekar, staklorezac, knjigovezac, mlinar, vinar, veterinar, pedagog, demagog, polupesnik ilbolesnik. Sve je bolje od onog sto sam sada: policajac, a i pajac.

 

 

 

 

 

 

intervju za rockserbia.net: Dragiša Radulovic