Intervju sa Ivanom iz benda Slaptrap

Spot za prvi singl, “Komentator”, je snimljen, i u nekoj od meni opskurnih faza postprodukcije, što znaci da uskoro uskoro (dvaput uskoro, to je vrlo uskoro) treba da ugleda svetlost dana.

Da li si zadovoljan kako je album ispao, imaš li neku zamerku ili plan kako da sledeći bude još bolji?

Album je ispao savršeno. Imam savršenu ekipu, Jynx, Treba i ja, plus Fipa da sve to smeša u to nešto što smo zamislili. Ne postoji bolji producent u Srbiji. Van Srbije ne bih se kladio, ipak nisam proputovao ni 5% planete
.

Kakva je reakcija publike na ovoj mini turneji po Srbiji? Kako reaguju na funk ritam?

Mini turneja tek treba da zasluži to ime, ali mogu da odgovorim na to pitanje – funk je medijum koji je Slaptrapu prirodan. Pretpostavljam da je, iz perspektive nekog potencijalnog slušaoca, bitno da zna šta da misli o funku pre nego sto odluci da li će da poslusa Slaptrap ili ne. Ja mislim da je to glupost. Arapi pišu sa desna na levo, ali i dalje su to slova. Mi sebi postavljamo zadatak, a to je da ispričamo sve što imamo u tih nekih sat vremena i rekao bih, procenat uspešnosti je prolazan. Bar za sad.

Gde vas je publika posebno prihvatila? U kom mestu?

Koncert u Vranju nije bio nešto što bih nazvao reprezentativnim provodom, moraćemo da se odužimo Vranjancima jednom prilikom. Koncert u Zrenjaninu, recimo, po mojoj skromnoj oceni, jeste.

Kada bih morao da biraš, koja ti je omiljena pesma sa albuma „Mlad i Perspektivan“ i zašto?

Hm… Ne znam. Dosadile su mi sve stvari sa albuma, čuo sam ih previše puta i svim mogućim stadijumima i stanjima, i osećam miris krvi i znoja svaki put kad ih cujem. Kad ih sviram, to je druga stvar – postoji ta sloboda odstupanja od puke reprodukcije materijala koju mi izdašno koristimo. Tako da bih morao da kazem da nemam omiljenu pesmu, tj da su mi sve podjednako drage. I mrske.

Ko vam piše tekstove?

Ja.

U poslednje vreme nastupali ste svuda po Srbiji. Jel možda planirate neki nastup u Beogradu, recimo na proleće?

Zla korporacija Digimedia ima plan. Plan uključuje i Beograd, ne sumnjam. Mi verujemo u plan.


Da li planirate koncerte van Srbije i gde?

Kao što rekoh, kad nabavimo dozvole za čamce, bris grla i ostale neophodne biometrijske podatke za moderne putne isprave, moderne nam drzave, krećemo na put. Nadam se.

Sa kojim bendovima ste do sad delili binu? Verujem da ih ima dosta. Sa kojim bi voleo da nastupate u nekoj bližoj budućnosti?

Od ekipe iz edicije “Nova Srpska Scena”, nismo svirali koncert jedino sa Petrolom. Tu je još i Stuttgart Online, odlican bend iz Beograda, poslusajte ih. Postoji gomila bendova sa kojima smo svirali… Ako treba nekog da oduševim, onda neka to bude Ian Brown, na Jelen Pivo Live festivalu u Beogradu. On je faca.

Koji su vam dalji planovi u 2009. godini?

Eh, ne znam. Planovi su varljiva kategorija, kao da prizivas nesreću svaki put kad kazes – “Od sutra počinjem zdravo da se hranim.” Mislim, daj, ko ikada krene zdravo da se hrani. Planiramo da preguramo 2009. a onda ćemo videti šta dalje.

Hvala veliko što si izdvojio vreme za intervju.

Hvala i tebi sto si izdvojio vreme da postavis pitanja. 🙂

Intervju za RSN: Nemanja Đorđević

eboye: