Intervju sa Markom Nikolicem iz benda Kraljevski Apartman

Zadnjih meseci  puno se špekuliše oko pevaca. Lotke je definitivno napustio bend. Koji je razlog njegovog odlaska?

Nesuglasice sa Zoranom Zdravkovicem.

 

Razna imena se pominju. Hocete li prekinuti „misteriju“ i otkriti ko je zamenio Lotketa?

Informacija je trebala biti postavljena i „misterija“ prekinuta na našem sajtu, ali pošto imamo nekih tehnickih problema vec par nedelja, imacete prvi zvanicnu informaciju da je novi pevac  IVAN DJERKOVIC – DJERA!

Posle duzeg vremena i par neuspelih pokušaja pozvao sam mog dugogodišnjeg prijatelja da dodje i na vec snimljen materijal proba par stvari da otpeva da bi videli kako to zvuci. Svi su bili oduševljeni i tako je to pocelo.

 

Izlazak albuma je bio najavljen za februar ove godine. Dokle se stiglo?

Kod nas sve kasni, pa tako i izlazak našeg albuma. Kompletan materijal je predat PGP-u prošle nedelje i nadamo se da ce se ubrzo naci u prodaji.

 

Kada se definitivno moze ocekivati izlazak petog albuma?

Za par nedelja verujemo da ce štampanje albuma biti gotovo i novi album pod nazivom „Cuvar Tajni“ u prodavnicama.

 

Mesto izdavaca je nepromenjeno. PGP ce izdati i ovaj album Apartmana…

S obzirom da su svi bili veoma zadovoljni prodajom albuma „Ruka Pravde“ i „Best of Live“ nismo imali nikakvih problema da i novi album izdamo ponovo za PGP – RTS.

 

Da li se zna konacan broj pesama koje ce se naci na albumu i ko su autori?

Konacan broj pesama je 10. Devet novih i jedna stara, svima poznata pesma „Jesen“ koja je obucena u novo odelo, necu vam otkriti kakvo…Potpisani autor pesama je Zoran Zdravkovic, ali moram napomenuti da u stvaranju i aranziranju istih ucestvuje ceo bend! Znaci odgovor na tvoje pitanje je da su svi clanovi benda autori muzike, ali autor teksta je Zoran Zdravkovic.

 

Na Vašem sajtu stoji da ce album biti iznenadjenje za sve. O cemu se radi?

Evo ovako…S obzirom da je klavijatura zamenjena gitarom dosta toga je promenjeno u osnovi zvuka, pesme su modernije upakovane, Djerin glas je sa jedne strane zadrzao snagu vokala Apartmana, a sa druge potpuno promenio i osvezio našu muziku, a ja sam se malo igrao sa efektima koji su se odlicno uklopili u novi fazon Apartmana.

 

Nadam se da bend nije pretrpeo druge personalne promene sem odlaska Lotketa…

Ne. Bend je pretrpeo previše promena u kratkom vremenskom periodu i to je jako uticalo i usporilo bend.

 

Koji su dalji planovi Kraljevskog Apartmana? Promocija albuma, svirke…gde Vas mozemo videti?

Evo ponovo jedne ekskluzivne informacije za vas (dosta vam je, hahaha). Snimili smo spot za pesmu „Carobni Stap“ koji se trenutno montira, „3D Video sistem“ je kao i do sada uradio odlicno svoj posao.

Promocija povodom izdavanja albuma se podrazumeva a onda nas ceka pripremanje promotivne turneje po Srbiji i okolnim komšijskim zemljama,  snimanje još dva spota i naravno ucestvovanje na raznim festivalima i moto skupovima!

 

 U nekoliko navrata ste bili predgrupa stranim bendovima, nastupali ste na razlicitim festivalima…šta je u planu za 2008. godinu?

S obzirom da smo puno vremena izgubili na uvezbavanju sa novim clanovima i na snimanje albuma u planu su nam samo SVIRKE, SVIRKE i SVIRKE…

 

Dugo ste na sceni. Vi ste bili nosioci “preporoda” srpske hard’n’heavy scene. Kakva je situacija u odnosu na prethodni period? Koji su kljucni problemi naše scene?

Hvala za titulu! Što se mene tice problema ima previše. Situacija nije ništa bolja nego ranije i dalje su prisutni isti problemi samo su lepše upakovani. Ali moram priznati da se pojavilo dosta interesantnih, kvalitetnih  i ozbiljnih bendova, što me jako raduje jer nas je sada mnogo više i borba ce biti lakša.

 

Puno Vam hvala na razgovoru. Veliki pozdrav od Rock Serbia!

Nema na cemu! Hvala vama na interesovanju! Veliki pozdrav svim posetiocima i clanovima vašeg sajta koji koliko ja primecujem raste svakog dana, samo napred!!!

web stranica benda: http://www.kraljevski-apartman.com/

 

intervju za rockserbia.net: Dragiša Radulovic