Intervju sa Mikijem (Six Pack, ChBS)

 

Prvo što mi o sebi pada na pamet je to da sam pevac i gitarista punkrock bendova SIX PACK i Covek Bez Sluha. Muzikom se bavim od tamo nekog petog – šestog razreda osnovne kada sam sa sadašnjim basistim Six Pack-a Djoletom poceo da vukljam akusticnu gitaru po školskom dvorištu i kada sam upisao muzicku školu. Prolazeci kroz svoje klinacke bendove i prepevavajuci RAMONES-e, malo po malo poceo sam da komponujem i pišem, tako da sam danas autor najveceg dela materijala bendova u kojima sviram. Odrastao sam u provinciji, pa je voznja SKATEBOARD-a, iako moja strast, u nekoj 25toj godini okoncana  pesmom “Fabricka Greška”… Dan danas cuvam dasku i ponekad je poguram i isprevrcem po dvorištu, a glad zadovoljim gledajuci majstore na Extreme kanalu. U medjuvremenu sam objavio svoju prvu zbirku pesama MEGAFON. (Preuzeto sa myspace-a – http://www.myspace.com/mickeysixpack   Na ovoj myspace stranici mozete besplatno procitati Mikijevu zbirku pesama „Megafon“.)

 

 Ovog puta tema razgovora sa Mikijem je bio Covek Bez Sluha.

Dokle se stiglo sa novim albumom CBS?

Imali smo mali maler, gitarista je imao ozbiljnu operaciju, tako da smo pomerili snimanje. Nadam se da ce, uz Bozju pomoc, album izaci u septembru. Imali smo tu srecu da grad Kragujevac spozna prave vrednosti i da nam pomogne u finansijskom smislu, tacnije da nam omoguci da udjemo u studio kod Vlade Georgieva, koji vazi za jedan od najboljih na Balkanu.

Znaci da je album pri kraju?

Da, kao sto rekoh, ocekujemo da ce izaci u septembru.

Gde vas mozemo cuti uskoro?

Uskoro krece promocija albuma,tako da…Bicete obavesteni o svemu na vreme.

Jeste li svirali za vreme leta negde?

Jesmo, svirali smo na nekoliko festivala, na dva kao hedlajneri. Svirali smo i na ovogodišnjem Exitu.

Izašli ste iz okvira Srbije?

Pa da. Cini mi se da smo izašli iz okvira lokalnih heroja, buduci da smo u Kragujevcu uvek bili omiljeni bend, sada smo malo prosirili auditorijum, tako da smo leto proveli svirajuci na festivalima u Hrvatskoj, Bosni…

Ne bih te puno zadrzavao pošto si u frci. Šta mozes poruciti mladjim bendovima koji su na pocetku karijere?

Prvo, moraju da shvate da bavljenje rokenrolom trazi puno odricanja, truda, znoja… Nije ni najmanje lako na +40 stepeni biti u studiju i snimati album. Ukoliko nisu spremni da se potrude neka ne ulaze u celu pricu. Dovoljan pokazatelj isplativosti tog truda je to što na primer ti ispred rockserbia-e zeliš da radiš intervju sa nama.

Hvala ti na izdvojenom vremenu. Nadam se skorom izlasku albuma i vidjenju na nekoj svirci u Beogradu!

I ja se nadam to isto. Mada nismo bend koji baca preterano veliki akcenat na Beograd, svraticemo i tu na promociji. Zelja nam je da nas cuju ljudi iz cele zemlje…i šire.

intervju za rockserbia.net: Strahinja Nikolic