Intervju sa Miodragom iz benda Bad Memory

V.K.: Hajde da širi auditorijum upoznamo sa bendom Bad Memory! Od kada postojite, zašto ste se odlucili za ime Bad memory?

M.B.: Postojimo od 15. januara 2004. s tim što se u pocetku grupa zvala “Crossroads”, a nakon naše prve autorske pesme koja se zove “Loše secanje”, a nastala je posle otprilike 6 meseci, odlucili smo da po njoj nazovemo i bend. Naziv benda se dosta poklapa sa tematikom koju obradjujemo u tekstovima.

V.K.: To je trebalo da bude moje sledece pitanje. Šta vas inspiriše, koja vam je tematika u tekstovima  najbliza i… ukratko, koju muziku svirate?

M.B.: Inspiracija su nam dogadjaji iz naših zivota: ljubav, teški trenuci u zivotu, nedoumice… Muzika je hard rock sa primesama metala, punka i nekih drugih muzickih pravaca koje slušamo od malih nogu. Svi mi volimo razlicite stvari i drugacije vrste muzike i svako od clanova daje svoj doprinos zvuku benda.

V.K.: Interesantno je da ste se od samog pocetka karijere odlucili za forsiranje autorskih pesama. Bez obzira što je neophodno da na repertoaru za svirke imate i obrade, mnogo više su na svirkama zastupljene vaše pesme. Zašto je to tako, kada je evidentno da se tako teze krci put ka širem auditorijumu?

B.M.: Nama je autorski rad najbitniji. Naše autorske stvari zelimo da svakom prilikom što bolje promovišemo. Mnogo je veca stvar odsvirati i prikazati nešto svoje nego prepricati tudje.

 V.K.: Neki naši bendovi odluce da tekstove pišu na srpskom, a neki na engleskom. Vi ste se odlucili za srpski. Da li misliš da je to olakšavajuca ili otezavajuca okolnost za vas i zašto?

M.B.: Nikad nismo imali dilemu oko toga da li ce tekstovi biti na srpskom ili engleskom. Spontano je ispalo. Uostalom, mi smo srpski bend i definitivno je to olakšavajuca okolnost i za nas i za potencijalnog slušaoca, jer svi razumeju srpski u našoj zemlji (smeh).

V.K.: Vi vec imate jedan demo snimak koji je uradjen prošle godine, a trenutno radite novi. Kazi nam nesto više o njemu: koliko ima pesama, dokle ste stigli i kada bi trebalo da bude gotov?

M.B.: Naš novi demo se sastoji od 5 pesama, ostalo je da se isproducira i cim to bude gotovo taj demo ce moci da se presluša na našoj myspace stranici. Na istoj se nalaze pesme sa prvog demo snimka.

V.K.: Osim pesme “Loše secanje” koja je vec stekla kultni status u ovom delu Srbije, na koju pesmu “pucate” kao buduci hit?

M.B.: Sve su mi podjednako drage, ne mogu nijednu da izdvojim. Videcemo šta ce publika da kaze. Koja god im se dopadne, super!

V.K.: A šta sledi nakon završetka tog snimka? Pretpostavljam promocija istog…

M.B.: Tako je. Naša zelja je da ispromovišemo naš autorski rad što šire, a nadamo se da cemo vec sledeceg leta, kako je planirano, snimiti i debi album.

V.K.: Koncerti su ono u cemu najviše uzivate. Trenutno je koncertna aktivnost iz objektivnih razloga nešto slabija, jer je Blondie u vojsci, a i ostali clanovi imaju obaveze oko fakulteta. Da li se u skoroj buducnosti ocekuje neka svirka?

M.B.:
U planu je svirka u Nišu u organizaciji BalkanRock-a krajem novembra, a za dalje cemo videti kada se okupimo u kompletnom sastavu.

V.K.: Publika na jugu Srbije vas vec dobro poznaje. Da li je na redu širenje na celu teritoriju Srbije?

M.B.: To je ustvari naš cilj. Nadamo se da cemo uskoro imati priliku da se predstavimo i auditorijumu severno od Niša.

 V.K.: Koje bi nastupe izdvojio kao najbitnije u vašoj dosadašnjoj karijeri?

M.B.: Naš prvi znazajan nastup je autorski koncert u Pirotu, 24.02.2006. kojim smo se ustvari predstavili pirotskoj publici i sa kojeg je uradjen DVD zapis u sopstvenoj produkciji. Sledeci jako bitan nastup je na Rock On! Festivalu u Pirotu ove godine na kome smo stupili u kontakt sa ljudima iz BalkanRock-a, koji su nam omogucili da nastupimo i na 4. Cupinom memorijalu u Nišu i na taj nacin se predstavimo i niškoj publici. Tu su još i dimitrovgradski Peace fest prosle i ove godine, svirka u Boru i support bendovima Generacija 5, Riblja Corba i Neverne bebe u Pirotu i Beloj Palanci.

V.K.: Kako bi u nekoliko reci preporucio svoj bend coveku koji vas do sad nije slušao?

M.B.: Naše pesme su price iz naših zivota, ali sam ubedjen da svako moze da se prepozna u njima.

V.K.: Za kraj, tvoja poruka citaocima RockSerbia.net?

M.B.: Rock On! I vidimo se uskoro.

Profil benda na RSN: https://rockserbia.net/badmemory.html

Myspace prezentacija benda: http://www.myspace.com/badmemoryband

intervju za RSN: Vladimir Kostic Darkness