Intervju sa Vojom iz benda Drum’n’Zez

Prvi album na zalost nikada nije doziveo „svetlost izdavaca“, što opet govori mnogo toga o današnjoj sceni i onima koji misle šta moze da prodje, a šta ne… ili u prevodu, onima koji misle gde mogu da uzmu novac, a gde ne, a pri tome znajuci da je vecina današnje omladine spremna da proguta sve što se servira, ali da ne pricamo o tome.

Drugi album snimaju u izmenjenoj postavi pocetkom 2005-te godine to jest sa novim instrumentima 🙂 i izdat je u martu 2007-e godine pod etiketom Studentskog kulturnog centra iz Novog Sada. Album „Iz slane vode“ je došao i do mene, ubrzo sam shvatio da je odlicno kada ustaneš ujutro, i kreneš na posao, staviš sluške u uši i cupkaš do posla…baš recept za uzivanje, i u momentima pecenja rakije i gazenja grozdja za vino.
Na Beoviziji Drum’n’Zez postaje poznatiji širim masama i dobijaju šansu da snime album za PGP RTS – Dunava Ukus. Vec sam naslov albuma govori sve 🙂 takodje, su sada u fazi snimanja video spotova. Mislim da mozemo dosta da ocekujemo od Drum’n’Zez-a, koji je svojom ljubaljvu prema muzici pokazao da stvari mogu da se dese i ako prodje 11 godina…

 Sledi kratak intervju sa Vojom, frontmenom Drum’n’Zez-a, inace, operskim pevacem 🙂

 

Vojo, da li mozeš da nam objasniš korene, to jest radjanje benda?
Krenulo je neozbiljno…lupanje u šerpe, lance i uz duvanje… u frulice (smeh) A, godinama je mutiralo u jedan bend sa skoro pa klasicnom postavkom instrumenata.

U suštini, da li ste bili svesni da cete stvoriti novi pravac na našim prostorima, kako vi to zovete „agro reggae„?

Pa, uvek smo znali da smo specijalni. Evo, u medjuvremenu smo napravili još jedan novi pravac „panonski surf – pop“. Kad je neko kreativan, onda to samo ide.

Koji su Vaši muzicki uzori?

Pa, pošto nas je oko jedanaest u bendu, a svako ima svojih desetak uzora, što mu dodje da ih imamo oko 100 glupo je da ih sve sad imenujemo, ali zaista ih ima iz svih mogucih zanrova…

Izašao je Vaš novi album “Dunava ukus”. Da li vec  imate feedback kako se prodaje album i kako je prihvacen?

Pa, bukvalno je tek pristigao u radnje, ali mi ove primerke što smo imali, razgrabili su se i koliko cujem ljudi samo traze i traze. A, niko se još nije zalio.

Planirate li uskoro neku turneju po Srbiji?

Planiramo, ali necemo ništa da forsiramo. Voleli bi da svi budu zadovoljni na kraju te turneje, a tu ubrajamo i sebe. Neki minimalni uslovi da se stvore i krecemo!

 

Ko je u suštini pokretac i kreativac u bendu, ili svako ima svoj deo na novom albumu?

Pa, svako ima neki svoj momenat, ali bez timskog rada ništa od svega ne bi bilo. Neko uvek ima svojih pet minuta i onda malo utice na ostale i odmah su svi veseli… A, ima i kad bude nervoze, ali dobro sad. (smeh).

Kako je uticala Beovizija na Vašu “karijeru”?

Pa, dosta pozitivno, uz malo prozivke od strane nekih drugara, više kroz šalu, sve ostalo je bilo OK: iskustvo, lakše dopiranje do PGP-a, povecana slušanost, afirmisanost kod komšija i rodbine…

 

Kako jo došlo do saradnje sa PGP-om ?

Pa, mi smo hteli i prethodni album još da izdamo za njih, ali je ocigledno sama Beovizija malo prevagnula u ovom slucaju. Mi, smatramo da je PGP u ovom trenutku jedno zdravo rešenje za nas i sa nostalgijom se secamo dana kada se sa strahopoštovanjem gledalo na njihov logo na albumu. Sada su vremena mnogo teza za obe strane, ali tu smo da pomazemo jedni drugima.

Šta misliš o sadašnjoj sceni?

Slabo smo u domacoj muzici i slabo o sceni razmišljamo uopšte,
ali svakako nije veselo cim ovakvih bendova kao što smo mi ima samo jedan – naš (smeh).

 

I, neka poruka Vašim fanovima za kraj price?

“Mani drogu – u vinu je istina!”
“Nikad tribute – mozeš ti i bolje!”
“Kupi naš CD – košta k’o dva piva , a mnogo duze ze ti trajati!”  itd.

 

Profil benda na RSN https://rockserbia.net/DRUMNZEZ.html 

Myspace benda: http://www.myspace.com/drumnzez

 

intervju za rockserbia.net: Kristijan Rizanji

eboye: