Bradford – The Night Ring

Iz Denvera, Kolorada dolazi Bradford, dugogodisnji instrumentalista i profesionalac.Tokom godina kao gitarista svirao je sa puno grupa/izvodjaca, i sigurno je da poseduje visoko izvodjacko iskustvo. Pre izvesnog vremena resio je da pokrene solo karijeru, i tokom augusta meseca snimio je album nazvan ” The Ninth Ring”.
Sve stvari na CD-u uradio je sopstvenim snagama, i sve instrumente osim bubnjeva, sam je odsvirao. “The Ninth Ring” se sastoji od 12 instrumentalnih tema, slicne psihologije i ujednacenih standarda. Bradford je rafiniran izvodjac, on nije “schreder” i poseduje izuzetno veliko znanje o studijskoj tehnologiji, kao i drugim tehnickim elementima.
Glavna koncentracija njegovih izvodjackih/autorskih pogleda unesena je kroz sferu aranzmanskih resenja, generalnoj svirackoj harmonizaciji , i – melodicnosti. A melodicnost je takodje vazan adut njegovih muzickih resenja. “The Ninth Ring” je prepun prijatnih izvodjackih detalja koji su obogaceni modernim aranzmanima i produkcijom. Nema sumnje da kao album “The Ninth Ring” zavredjuje samo preporuke i pozitivne reakcije.
 
Ocena : 8,5/10
Website : www.bradford-music.com
e-mail : [email protected]

Autor Recenzije: Branimir Bane Lokner