Confused 5 – Out Of Confusion

Iz Salzburga, Austrije dolazi sastav Confused 5, kojeg cine muzicari sa dugogodisnjim pedigreom i backgroundom. Formirani su “prvi” put 1981-e godine pod imenom Frust, ali su posle pauze krenuli ponovo 2003-e, ovoga puta kao Confused 5. Tokom jula meseca ove godine objavljuju album za “Sellaband” – Internet label, nazvan “Out Of Confusion”.
Austrijski veterani su verni generalno rock formi, ali njihov pristup takodje apsorbuje i druge rock elemente. Neka osnova je 70’s period, ali je takodje obogacen blues rock, kao i soul i funk detaljima. Prisutne numere su uradjene u srednjem, i nesto malo brzem srednjem tempu, i uopsteno jedna “coolie” i laid back atmosfera dominira kompletnim albumom. Tehnicki, kao i produkcijski detalji su profesionalno postavljeni i realizovani. Vecinu pesama karakterise takodje snazna vokalna forma i intersantna harmonizacija glasova.
Po svemu cutom, “Out Of Confused” sa svojom porukom uglavnom ce biti prihvatljiv onim ljubiteljima rocka srednje i starije generacije.
 
Ocena: 7/10
Website: www.confused5.com
Website2: www.sellaband.com

Autor Recenzije: Branimir Bane Lokner