Broken Strings

Nakon nešto više od dve godine cekanja napokon drzim u rukama album prvenac beogradskog benda Broken Strings. Pobednici 39. Zajecarske gitarijade su svoje fanove dugo ostavili da cekaju, ali svi koji su bili dovoljno strpljivi mogu reci da je vredelo.

Skoro sve pesme sa albuma bend dosta dugo svira uzivo, pa zato i ne cudi kad ljudi koji dugo prate ovaj bend kazu kako je album prepun hitova. Neiscpna energija, vesele pesme, šarm, emocije kao i sve ostale stvari koje su karakteristicne za njihove svirke su i više nego uspešno prenete na ovaj cetrdesetominutni CD. 

Disk otvaraju “Tonovi”, jedna od pesama koje su im donele pobedu na Gitarijadi i vec u tom trenutku nam je jasno da nam pesme nece dugo izaci iz uha. Bend je sam istakao pesmu “Odlazim” uradivši za njega sjajan spot, a kad bi se od mene trazilo da izdvojim neku to bi bilo zaista teško!

Za kraj diska bend je ostavio pesmu “Zice” koja vas definitivno ne ostavlja ravnodušnim. Što se loših strana tice njih jednostavno – nema, jer produkcija je vrhunska i sve je savršeno odsvirano i odpevano!
   

Jedino što mogu da zamerim je omot albuma koji je jako siromašan u odnosu na muziku, ali ipak to ne moze pokvariti uzitak preslušavanja ovog diska pa vam i više nego toplo preporucujem da odete do najblize prodavnice i kupite ovo remek delo jedinstveno za naše prostore.

ocena:  9.5 / 10

Jovana Tomic za Rock Serbia.net