Invazija – Nicija Zemlja

Valjevska grupa Invazija je još devedesetih izdala svoj prvi album i od tada im je bila potrebna citava decenija za stvaranje drugog pod nazivim “Nicija zemlja”, koji je pušten u prodaju januara ove godine i predstavlja još jedno od izdanja One Records-a.

Na ovom disku nacicete devet pesama vrlo slicnog tona, za sve ljubitelje dobrog starog hard rock-a vrlo prepoznatljive. Oni koji su pratili ovaj bend od pocetka smatraju ih za kult i pamte ih po dobrim live nastupima. Ovo izdanje se moze okarakterisati kao svojevrstan ispit za stare obozavatelje Invazije jer je ono donelo i promenu zvuka i novu postavu. Naime, samo je pevac Milomir Miškovic svirao i u staroj Invaziji, a ostatak benda je novitet. Milomir daje karasteristicnu crtu novom radu Invazije, a nacin njegovog pevanja odaje i njegove uzore kao što su WhiteSnake i Deep Purple.

Muzicka strana ovog izdanja je sjajna, ali slabost su tekstovi koji su poprilicno trivijalni. Moji utisci nakon prve polovine preslušanih pesama bili bi mnogo pozitivniji da je bend malo više radio na tekstovima. Invazija je na kraj albuma stavila i nekoliko pesama koje bih volela da istaknem u najboljem svetlu, a to su: Saletova Pesma, Vrlo Vazno i Plašim Se.

Ocena: 7/10

Profil benda na RSN: https://rockserbia.net/shaja.html

Autor Recenzije: Jovana Tomic