Piknik – Dembelan

 
Još u uvodnoj numeri – "Dembelan" stvar je prilično jasna! Možda se nalazite sa autorom pesama na frekvencijama njegovog izražavanja ili se više pronalazite u samim tekstovima, to je već vaša stvar? Prilikom preslušavanja ovog albuma, morate imati na umu da se ovde radi o "one-man" bendu, tačnije gospodinu Bandaru, koji je idejni tvorac ovog ostvarenja. Sve tekstove, produkciju i aranžmane je lično radio g. Bandar. Samo to saznanje izaziva respekt kod slušaoca.
Na albumu preovladava melanholična – horor atmosfera, koja često bude prekinuta brutalnim hard-core razbijanjem (kosamštasamgdesam, ludi kompjuteraš…), ili genijalno apsurdnim numerama (seksi tetka, beseda o marku i musi…). U svom tom šarenom izobilju melanholije i razbijanja u čudu vas ostavlja i treća po redu pesma sa diska "Melem za usne!" u totalnom grind-core fazonu po uzoru na old school Floridsku scenu. Da vaš piknik bude što upotpunjeniji tu su i razni muzički uplivi ska i new metala. Od Slayer – ovskog čukanja do Type O Negative – ove perverzne melanholije, tako reći ima za svakog po nešto! Tematika tekstova je prilično interesantna! Apsurdna svakodnevica, žestoki momci, retardirani mamini i tatini sinovi, okruženje, politika, smrt, prostakluk….
Nadam se da vas je zaintrigrirala priča o ovom bendu (čoveku), koji će nadam se i u budućnosti nastaviti sa radom u istom ritmu. Jer kako stvari stoje inspiracije u ovoj zemlji neće ponestati još dugi niz godina, tako da materijala za tekstove ima na pretek!
 
Ocena: 8,5/10
 
 
 
Autor Recenzije: Cvijo Lončar