Klub Gebublard; Bela Crkva

 klub Gebublard

Bela Crkva

web prezentacija:

www.myspace.com/gebublard
 

info: 

GEBUBLARD nastaje kao posledica spajanja dva benda (kerion & bend koji se polako ali sigurno priblizava svom konacnom raspadu) kako bi zajedno dosli do opreme. Na ideju je dosao Stiplar (clan benda koji se polako… i clan benda smor koji je kombinacija sa kerionom) biva sastavljen osmoclani osnivacki odbor (Stiplar, Stralar, Damir, Lickar, Iki Piki,Duki Puki, Kanarinac, Hyper-preludi Steva) koji sastavlja bazicni pravilnik i nezvanicno osniva kulturno umetnicko udruzenje Gebublard 26.05.2004. godine a clanarinom obezbedjuje sredstva za zvanicno prijavljivanje udruzenja 22.12.2004.

Odbor doradjuje pravilnik i omogucava ulazak novih clanova (Boblar, Kelly Belly, File, dj Krle, Cesa, Ivana, Katarina) koji se pridruzuju iz razlicitih motiva i tako udruzenju pridodaju nove ambicije. Udruzenje pocinje da utice na razvijanje bendova i oni se kombinuju, ukljucuju nove ljude, tako da unutar udruzenja nastaje puno novih bendova (Hiljadu ljudi, Discover, Psihopatra, Prevara, Prrogres, Avaj-Svedoci uzasa, dj Krle-neurotic) koje cine uglavnom isti ljudi, ali u drugoj postavi, drugog repertoara ili zanra.

Gebublard se otkriva Beloj Crkvi ucescem u opstinskom doceku nove 2005. nastupom benda “hiljadu ljudi” i ubrzo pravi svoju prvu manifestaciju – konceptualno vece pod imenom party “60 vs 2000”, zatim docek srpske nove godine 2005. a ubrzo i konceptualno vece “after work party” kao pripremu za CHAOS B.C. tradiciju. Chaos BC je festival gitarske muzike koji je napravljen pre nastanka udruzenja leta 2003. godine a organizovali su ga sadasnji clanovi Gebublarda. Na festivalu su tada nastupili/Urban puls(Beograd), Draft(Beograd), Tribal fire(Beograd), Shine(Vrsac), Kerion(Bela Crkva), Avangardne moshti(Bela Crkva)/.

Dve godine kasnije udruzenje je odlucilo da od Chaos BC-a napravi tradiciju i tako je 19.07.2005. poceo Chaos B.C.2 Chaos B.C.2 je trajao dva dana i na njemu su nastupali / Povidon jod(Beograd), Groove orchestra(Novi Sad), Kerion(Bela Crkva), Doy mekokosh(Novi Sad), Smor(Bela Crkva), Crni prisht(Bela Crkva), Psihopatra(Bela Crkva), Bend koji se polako ali sigurno priblizava svom konacnom raspadu(Bela Crkva)/ Chaos B.C. 3 je odrzan jula 2006 takodje u trajanju od dva dana a na njemu su nastupili /Nekultura(Vrsac), Prevara(Bela Crkva), Metalurgia-Prrogres-(Bela Crkva), Redovna stvar(Novi Sad), TRIBUTE R.H.C.P.(Zrenjanin), Avaj(Bela Crkva), Specijalni gosti(Vrsac) , Discover(Bela Crkva), Kerion(Bela Crkva)/

Kasnije udruzenje organizuje docek 2007. na kome nastupaju bendovi udruzenja (Gebublard orchestra) i tako prikuplja sredstva za otvaranje kluba Gebublard.

Klub Gebublard otvoren 07.04.2007 u zeleznickom parku (zeleznicka 6 Bela Crkva) sa namerom da se vrati rock u Belu Crkvu. Danas je Klub Gebublard jedini klub u Beloj Crkvi gde mozete redovno cuti rock muziku i live Bendove (rock n roll, hard rock, metal, punk itd) ali ne zapostavljamo ni druge aranzmane koji mogu da se nazovu kvalitetnom muzikom (clasika, blues, jazz, reagge, disco, techno itd). U tim slucajevima pravi se konceptualno vece posveceno tom zanru, pravimo i veceri sa drukcijim konceptima kao sto su vece filmske muzike, maskembali, ili rock karaoke (kao i karaoke drugih dozvoljenih zanrova).

Klub takodje ima za cilj i podmladak rok scene Bele Crkve. Bendovi, bili u udruzenju ili ne, imaju mogucnost vezbanja i usavrsavrsavanja iako nemaju kompletnu opremu sto je mladim neafirmisanim bendovima uglavnom nepremostiva prepreka. U klubu mogu imati casove i cuti korisne savete, a mogu pokupitii razna iskustva jer kroz klub cirkulise mnogo bendova. U periodu od otvaranja 07.04.2007. do 01.juna.2007. u klubu Gebublard nastupili su /Protokol(Veliko Gradiste), Specijalni gosti (Vrsac), UPS(Petrovac na Mlavi), KGB(Vrsac), Full leaving(Banatski Karlovac), Blues rezervata(Kragujevac), Enrico Pallazo(Vrsac), Klinicki otpad(Obrenovac), LUR(Kragujevac), Brave heart(Vrsac), Vision(Kikinda), Neurotic Pain(Obrenovac), Terorrism(Vrsac), Gebublard orchestra(Bela Crkva)/.

Potom se desila saobracajna nesreca u kojoj je ucestvovalo pet clanova udruzenja sto jeobustavilo rad kluba i uopste Udruzenja na duzi period. Po dogovoru je trebalo sacekati oporavak Kanarinaca, jednog od osnivaca udruzenja koji je jos uvek na rehabilitaciji i iscekujemo njegov povratak. Medjutim Udruzenje je bilo primorano da profunkcionise zbog duga od 40000 dinara sa tendencijom porasta (zbog bacanja robe kojoj je za vreme pauze isticao rok i kirije za prostor kluba koja je isla za vreme pauze) koji je pretio da dovede udruzenje do bankrota i krivicne odgovornosti clanova tako da udruzenje ranije od planiranog organizuje chaos b.c.4 koji je organizovan sa zakasnjenjem od mesec dana u odnosu na prethodne festivale.

Chaos B.C.4 pocinje 30 avgusta 2007 u trajanju od dva dana (samo ovog puta ne u prostoru k.p.c-a kao proslih 3 festivala nego u klubu Aquarius) gde su tada nastupali /Posno prase(Obrenovac), K.G.B.(Vrsac), Reactor(Smederevo), Full moon(Smederevo), U.P.S.(Petrovac na Mlavi), Klinicki otpad(Obrenovac), Violent chapter(Beograd), Nesto najgore(Pancevo), Gebublard orchestra(Bela Crkva)/ Medjutim chaos 4 nije bio dovoljan da se vrati ni trecina duga tako da je jos opet ranije nego sto je planirano obnovljen projekat klub Gebublard Klub Gebublard opet pocinje rad 29. septembra 2007. zbog lose finansijske situacije udruzenje je bilo primorano da smanji broj svirki nedeljno i da poveca broj konceptualnih veceri tako da su prvih mesec dana svirali samo bendovi udruzenja a organizovane su rock karaoke i konceptualne veceri vise nego ranije (r’n’r party, vece domace rock muzike, disco ’80 party, reggae night, grunge night, dvdjackie, Dj choki House party) ali kako se udruzenje polako izvlaci iz dugova krece se sa starim programom tako su od novembra nastupili /cenzura(vrsac), PSP(pozarevac), Twilight(Bela Crkva), Gebublard orchestra(Bela Crkva), Noyz(Beograd)/.

O funkcionisanju i ambicijama udruzenja: udruzenju nije samo muzika ambicija, organizovane su humanitarne akcije a zavrsena je i prva epizoda amaterske humoristicke igrane serije “Famozni sou mladih eksnmenlija”, radi se na video igri “turbo ironing” a pocelo je i pravljenje video igara “Vranastir kombat” i “Srbija”. Tu su i kompijuterski programi Ikija pikija engine mastera “Iki account master”, “safe copy”, “tog paint”, “piki video bim” kao i igra “astro fuckers”.

Ovi projekti su uglavnom individualna dela, dela jednog ili vise clanova i pripadaju njihovim tvorcima a Udruzenje u ovom slucaju sluzi za propagiranje i finansijsku pomoc umetnickih dela svojih clanova. Takodje su u planu su izlozbe slika, izlozbe fotomontaze, pozorisne predstave i bavljenje amaterskim filmom.

 

galerija: