Dan posle smaka sveta – NS Koncert Godine 2012

Članovi bendova Hladno pivo, Dubioza kolektiv i Atheist Rap će zajedno na glavnoj bini odsvirati nekoliko pesama legendarnih Kud Idijota i na taj način odati počast nedavno preminulom frontmenu ovog benda, Branku Črncu Tusti.

Frontmen grupe Hladno pivo Mile Kekin, koji ove godine prvi put nastupa na NS Koncertu Godine, istakao je da mu je izuzetno drago što će ponovo svirati u Novom Sadu i to na koncertu o kom su mu kolege uvek pričale samo dobre stvari. Mile je obećao da će svirati jednu stvar koju nikada do sada nisu izveli u Novom Sadu, ali nije želeo da otkrije o kojoj se pesmi radi.IMG_0411malo

Timbe, predstavnik Baraba na današnjoj konferenciji, rekao je da je sastav Sve Barabe jedini bend na Koncertu godine koji ne neguje gitarski zvuk, ali da im je izuzetno drago što nastupaju na tako velikoj manifestaciji. Za publiku koja te večeri bude u Velikoj dvorani, premijerno će izvesti i neke nove pesme.

“Nama ovaj Koncert godine dođe kao masters u Londonu, kao kruna godine. Napravili smo set listu, spremni smo, a posebno se radujemo omažu Tusti koji ćemo izvesti zajedno sa Hladnim pivom i Dubiozom”, rekao je Leki iz Atheist Rapa.

Eyesburn u Novi Sad dolazi sa novim bubnjarem. Kojot je istakao da na Koncertu godine uvek vlada lepo raspoloženje i da je to posebna prilika da se i muzičari druže.

“Koncert godine je pandan letnjim festivalima kojih ima mnogo i trebalo bi da preraste u jedan pravi zimski festival. Falio nam je i pitam se zašto je uopšte i nestajao”, rekao je Aca Seltik.

Kelti su za Koncert godine pripremili set od dvadesetak brzih pesama i planiraju da “oduvaju” publiku.

S.A.R.S. koji je pre 2010. prvi put nastupao na Koncertu godine, za ovu godinu je pripremio pet minuta duži nastup, što je Žare kroz smeh posebno istakao:

“Tada nam je bilo odlično i ostale su nam u pamćenju lepe uspomene. Probaćemo da uklopimo što više pesama u naš nastup, a nadam se da ćemo izvesti i neke nove pesme”.

Karata za trinaesti NS Koncert godine još uvek ima. Možete ih nabaviti u pretprodaji po ceni od 1.000 dinara preko Gigstix prodajne mreže i u svim Corner shopovima. Na dan koncerta, ukoliko karata ostane, njihova cena će biti 1.250 dinara.

Satnica Koncerta godine 2012:

16.00 – otvaranje ulaza dvorane
16.05 – video koncert iznenađenja
17.00 – S.A.R.S.
17.30 – Bez prekida bina Impuls
17.45 – Orthodox celts
18.25 – Bez prekida bina Zuta Minuta
18.45 – Blockout
19.25 – Bez prekida bina ZAA
19.45 – Eyesburn
20.25 – Bez prekida bina Iskaz
20.45 – Atheist rap
21.25 – Bez prekida bina Saša 21
21.45 – Ritam Nereda
22.30 – Bez prekida bina Trula Koalicija
22.50 – Dubioza kolektiv
23.40 – Bez prekida bina Covek bez sluha
00.00 – Hladno pivo
01.00 – IZNENAĐENJE
01.30 – Bez prekida bina Feud
01.50 – Sve barabe