The Killers trejlerom najavili novi album


 
Nezvanično, album možemo očekivati u septembru, a njegov naslov odnosi se na više stvari. Prvo, ovaj naziv nosi i muzički studio u vlasništvu grupe The Killers, to je i nadimak američke države Nevada iz koje bend potiče. Takođe, frontmen Brandon Flowers objasnio je: „U nekom smislu, svi Amerikanci rođeni su iz borbe (battle born). Naši preci su došli ovde u potrazi za nečim boljim.“

 

Bubnjar Ronnie Vanucci je, govoreći o radu na albumu, prokomentarisao da naziv odgovara velikom naporu koji su u njega uložili: „Ovo je naš tegobni četvrti album.“
 

Vanucci je u intervjuu za NME, obećao da će na novom materijalu biti više gitarskog heavy zvuka: „Bilo je i je**** vreme da se to desi!“ – rekao je on.

Za projekat su angažovali četvoricu producenata: Steve Lillywhite-a (sarađivao sa U2), Damian Taylor-a, Brendan O’Brien-a (Pearl Jam, Bruce Springsteen, Incubus, Stone Temple Pilots) i opetStuart Price-a, sa kojim su radili na prethodnom albumu, a koji je poznat po dugogodišnjoj saradnji saMadonna-om.

The Killers će ovog leta svirati po Evropi, a srpski fanovi mogu da ih vide 11. avgusta na Sziget festivalu u Mađarskoj.

izvor: rocksvirke.com 

{jcomments on}