Biohazard posle 10 godina ponovo u Beogradu – izvestaj

Koncert je trebalo da pocne u 20h i negde u to vreme je pocela da se pravi guzva ispred dvorane. Neko je primetio da je došao veliki broj fanova iz Bugarske, a posle sam saznao da je u stvari citav autobus došao da sluša velikane iz Amerike, ali i da podrzi bugarski bend Last Hope koje je organizator pozvao da sviraju kao predgrupa. Pored gostiju iz susedstva, nastup su imali i naši – Good Eye Closed.

last-hope-1.jpgLast Hope je na binu izašao oko 20:45 i tad je u sali bilo oko 400 ljudi. Jak i energican nastup Bugara je bio baš ono što je publika htela i utisak je da je organizator napravio pravi potez pozivanjem ovog benda. Nakon njihovog nastupa pola sale je izašlo napolje i tad su na binu izašli Good Eye Closed. Publika je prilicno jadno ispratila ovaj bend ali, ruku na srce, nije se ni bend nešto previše potrudio da animira publiku niti da bude interesantan. Obe predgrupe su imale pola sata za svirku i kad je to prošlo krenulo je išcekivanje koje je trajalo dobrih 40 minuta.

Ispunjen SKC je dugo cekao glavne zvezde da izadju na binu. Po završetku svake pesme koja išla sa razglasa publika bi pocela da vice, i konacno oko 10:40 svetla su se ugasila i show je mogaobiohazardˍcopy.jpg da pocne. Poput njihove muzike, snazno su otvorili koncert sa pesmom sa prvog albuma “Victory”, a posle su samo nastavili sa hitovima. Moglo je lako da se zakljuci da nisu hteli da dozvole publici dodje do daha, a oni su pokazali koliko neumorni mogu biti, pa su tako skakali svi od prvog do poslednjeg reda. Onda su usledili “Urban Discipline”, “Down For Life”, “Retribution” kao obrada grupe Bad Religion “We’re Only Gonna Die”. Fenomenalan odnos sa publikom i neiscrpna energija sa bine pokazala je da ovaj bend ima još mnogo toga toga da pruzi svojim fanovima. Uz “Punishment”, “How Is It” i “Hold My Own” na bis, bend se oprostio od naše publike i tako stavio tacku na jedno sjajno vece. Bilo je lako uocljivo da se bend sjajno proveo na bini, a pevac Evan Seinfeld je istakao da Biohazard nece opet cekati 10 godina da dodje u Beograd (mada smo slicnu recenicu vec culi od nekih bendova prim. aut.).

Set lista:

01. Victory
02. Shades Of Grey
03. What Makes Us Tick
04. Tales From The Hard Side
05. Urban Disciple
06. Survival Of The Fittest
07. Black And White And Red All Over
08. Down For Life
09. Chamber Spins Three
10. Retribution
11. Five Blocks To The Subway
12. We’re Only Gonna Die (BAD RELIGION cover)
13. Love Denied
14. Wrong Side Of The Tracks
15. Punishment
16. How It Is
17. Hold My Own

 

Marko Capljic – Max