Kanda Kodza i Nebojsa u Domu omladine 05.12.08.- izvestaj

Sam album „Deveti zivot“ je neki vid nastavka „Prekida stvarnosti“ iz 2005. god. Mogu slobodno reci mracniji, revolucionarniji i dosta cvršci album. Sve pesme vas vode u neku drugu dimenziju, zatvaraju, ali i otvaraju nove poglede, stvaraju, ali i radjaju sumnje na sve ono što nas okruzuje.

Što se samog koncerta KKN tice bilo je to pravo vece za pamcenje. Oduševili su publiku koja je neumorno igrala i pevala punih dva sata koliko je i trajao nastup. Muzicki su zvucali besprekorno. Akusticna sala Doma omladine se pokazala kao idealno mesto za nastup. Oliverov glas razara sve oko nas, preko psihodelije, do pobune pa cak i do granice neprijatnosti. U par navrata zaboravlja tekst, ispada, ali i to je tako uklopljeno da ne remeti i ne narušava ama baš ništa. Oliver igra, skace, pada, pije, smeje se… Nenadove i Jankove gitarske deonice su prosto savršene i nadovezane, na trenutak improvizovane. U svakom slucaju cine celinu, daju posebnu atmosferu. Pored pesama sa novog albuma, koji je vec odlicno primljen medju fanovima, svirali su stvari sa albuma „Prekidi stvarnosti“ kao i dobro poznate hitove iz predjašnje faze benda.

Pred sam kraj nastupa bend se povlaci, ali i ubrzo vraca na bis „Crvenim konjima“, „Every Nation“, a meni posebnu dragu pesmu „Ahead There“ sviraju ovoga puta i u live verziji. Genijalno zvuci. Oliver vidno oduševljen, pozdravlja publiku. Vraca se sam, uzima gitaru i krece „J Become“ za sam kraj koncerta. Najavljuje ponovno druzenje u neko skorije vreme…

Šta reci, carobno vece…
     

Izveštaj i fotografije: Nemanja DJordjevic