Reportaza sa Rock On Festival-a

Program koji je trebao da pocne oko 17 h kasnio je skoro pet sati i poceo je nastupom mladog pirotskog death/thrash sastava Abbadon. Svi, pa cak i njihovi bliski prijatelji su bili prijatno iznenadjeni svezinom, interpretacijom i pojavom ovih tinejdzera pred kojima se nalazi lepa buducnost.
Za njima su nastupili vlasotincani pod imenom Storm angel i pristojno odradili svojih 15ak minuta svirke.
Poput njih, i pirotski hard rokeri Bad memory svoj set su napravili od autorskih pesama, ali su pritom zagrejali pirotsku publiku dobro upoznatu sa njihovim radom.
Nišlije G.L.A.D. su nastupili respektujuci cinjenicu da nisu dovoljno poznati, pa su set zacinili obradama Hammerfalla i Helloweena, što je naišlo na dobar odziv.
Pirotski bend Legacy iskoristio je nastup na festu za promociju svog albuma prvenca “tRUST”. Nastup je trajao oko pola sata i cinile su ga autorske pesme sa albuma i obrada Maidena.
Nazalost, vec tada je bilo jasno da ce se veliko kašnjenje programa odraziti i na sam fest. Niški bend Aria Aeterna, sa soundom u stilu Nightwisha morao je da skrati svoj program na svega tri pesme, a pevacica Marijana je kao i na dimitrovgradskom Peace festu imala veliki broj fanova.
Kako je MUP-u trajanje festa prijavljeno do 02 h, oko 01h bilo je evidentno da nema vremena da nastupe oba headlinera. Solomonsko rešenje nije pronadjeno i odluceno je, uprkos protestima vecine okupljenih oko 1000 fanova, da Alogia ne nastupi. Pored njih, bez svog nastupa ostao je prošlogodišnji pobednik Zajecarske gitarijade po glasovima publike, pirotski sastav Anti-dote. Brankovici i kompanija su istog dana doputovali iz Kotora, ali su se još jednom pokazali i kao veliki ljudi, ostavši da razgovaraju i fotografišu se sa fanovima, a Rapidforce je u svom stilu zaprzio corbu agresivnim nastupom u miksu starih i hitova sa najnovijeg albuma “Burst under pressure”.
Festival je time zvanicno završen, a Alogia je obecala da ce se vratiti u Pirot i odsvirati za svoje obozavaoce, pritom neprestano spuštajuci tenziju, nastalu medju fanovima, i to osmesima i pozitivnom atmosferom. Fanovima ostaje da se nadaju da festival polako prerasta u tradiciju i da ce se svi dosadašnji problemi prevazici vec na Rock On! festu 2009.

Vladimir Kostic – Darkness