Tea Break u Hektoru – izvestaj

 

Pocetak svirke je bio zakazan za 22 casa, ali kao što je to i uobicajeno malo je kasnio. Nešto posle pola 11, bend Blank File izašao da zagreje masu. Svirka je kratko trajala (nesto više od pola sata) ali je bila izrazito efektna. Bend ima šta da ponudi, agresivan, brz i snazan punk-rock zvuk daje nam do znanja da momci cvrsto stoje iza svoje muzike i stavova, definitivno bend koji ima svoj zacrtani identitet i to dokazuju svojom svirkom.

Posle ovakvog zagrevanja na scenu su izašli i “zvezde” veceri – Tea Break. Nastup je od prve pesme “Shadows” krenuo u dobro poznatom stilu, usledio je odmah i “Troublemaker”, bilo je jasno da od samog pocetka energija koju bend emituje nece popustati. Šta reci o svirci, a i samom radu Igora, Mladje, Miše i Kukija. Veliko je iskustvo na njihovoj strani, Tea Break zvuci kompletno, usvirano. Vidi se da iza cele price stoji veliki rad i entuzijazam. Momci svoj rad shvataju veoma ozbiljno, znaju šta rade i furaju svoj fazon. Cak i u ovakvim, manjim prostorima klubova kvalitet benda izlazi na videlo, iako je mom misljenju Tea Break cist koncertni bend.

Nazalost, nije sve savršeno. U Beogradu, a generalno i u celoj Srbiji, ne postoji scena koja prati ovaj muzicki stil melodicnog kalifornijskog panka sa primesama HC-a. Postojali su bendovi, bile je nekih izleta, ali u sadašnjem trenutku Tea Break je bend koji moze u velikoj meri da puca na inostrano trzište (Fat Mike! Gde si?) pre nego u Srbiji. Malo slabija poseta, mada po bendu sasvim zadovoljavajuca, osetila se u nedelju.

Šta nam ostaje da kazemo na kraju.

Pa ljudi… Sretan vam put u London i hvala vam što cete predstavljati našu drzavu na ovako velikom dogadjaju. Necete nas osramotiti, to je sigurno.. kvalitet je na vašoj strani…Nadamo se uspehu!

I da…. Popricacemo o vašem boravku u Londonu kad se vratite.

Srecno!! 

 

Set Lista:

1. Shadows
2. Troublemaker
3. My Hope
4. Heroic
5. CCTW
6. Burn This Town
7. Another Chance
8. Falling
9. 3 Days
10. Delusion
11. Suffer For The….
12. Shine
13. Colder
14. Life Injection
15. Left In Me
16. The Sign
17. Absolute End
18. Before My Eyes
19. You
20. Rhetoric
21. Screamager
22. WTMW

 

Aleksandar Radukin