Počeo Sziget 2011

 

Na rok-metal sceni gostuju njujorški bend Klezmatics, Boban Marković Orkestar iz Srbije i ruski andergraund sastav Leningrad.

Najveća atrakcija Szigeta trebalo je da bude Amy Winehouse, koja je pronađena 23. jula mrtva u svom stanu u Londonu. Njen koncert na Szigetu otkazan je, međutim, još u junu, kada i cela turneja te mlade i problematične britanske pevačice koja je poslednji nastup imala 18. juna u Beogradu.

Iz Velike Britanije dolazi i većina izvođača na glavnoj bini Szigeta, a pored grupa iz SAD, Francuske i sa Novog Zelanda, tu je još i hrvatski bend Overflow, koji nastupa pretposlednjeg dana, 13. avgusta.

Među izvođačima na glavnoj bini su i Skunk Anansie, Kate Nash, Kasabian, Dižee Rascal, Kaiser Chiefs, Manic Street Preachers, Pulp, The Chemical Brothers, The Prodigy i White Lies, dok američku rok scenu predstavljaju, između ostalih, Rise Against, Good Charlotte, Interpol, Gogol Bordello i Thirty Seconds to Mars.

 

Sziget i ove godine predstavlja niz drugih poznatih izvođača na ostalim binama, a iz regiona učestvuju i Lajko Felix sa pratećim bendom, kao i Goran Bregović i Orkestar za venčanja i sahrane, koji je ponovo i jedna od najvećih atrakcija 51. Dragačevskog sabora trubača u Guči.
{jcomments on}