HLADNO PIVO 31. MARTA U FABRICI

 

Hladno pivo se iz Arena, stadiona i jarunskih jezera spustilo među smrtnike. Tamo gde su najbolji – u klub. Objašnjenje se može pronaći u intervjuu portalu muzika.hr objavljenog oktobra 2011. stoji:

 

“Od Močvare, KSET-a, preko malog i velikog Doma sportova do Jaruna i Arene. Kamo sada? Kamo dalje rođače? Pa, meni je sada u glavi nekakva ideja da sljedeće godine napravimo nekakvu mini-turneju, ogoljeni, bez sve pompe s naglaskom na neke stare pjesme. Mislim da bismo mogli napraviti desetak manjih, klupskih koncerata po manjim klubovima. Mi se ne bavimo nekakvim sportom da uvijek moraš preskakati veće visine i prepreke, mi se uvijek možemo vratiti u male klubove. Mislim da će mi to pogotovo biti gušt nakon ove silno produkcijski naporne turneje.

 

Iako znate da možete napuniti Šalatu ili veliki Dom sportova, ipak se ponekad vraćate u Močvaru, KSET ili ostale manje prostore. Je li to nostalgija i povratak vremenu kad ste počinjali?

 

“Pa, to je nekakav povratak osnovama, jer mi smo oduvijek bili klupski bend i tako smo krenuli. Svakih par tjedana sviramo u Sloveniji ili u manjim hrvatskim gradovima u malim klubovima. Ljudi imaju pogrešnu predodžbu da jednom kad uđeš u veliku dvoranu da se više ne vraćaš u manje prostore. Klubovi su nama prirodno okruženje. Ali, tu i tamo si priuštimo taj nekakav luksuz pa u ovoj našoj maloj osiromašenoj državi glumimo veliki bend u velikim dvoranama. Ali svjesni smo toga da smo prvenstveno klupski bend.”

 

 

Ulaznice za novosadski koncert Hladnog piva mogu se kupiti u pretprodaji za 800 dinara u CD shopu Mungos, Gigs tix-u i preko mreže Eventima. Bend iz zagrebačke četvrti Gajnice poslednji put je svirao u Novom Sadu u leto 2009. na festivalu Exit i potom iste jeseni na novosadskom sajmu pred oko 5.000 posetilaca.

{jcomments on}