Hladno Pivo u Novom Sadu

 
Hladno Pivo, Biografija
 
Hladno pivo je krenulo u proboj 1987. iz zagrebačkog zapadnog predgrađa Gajnice, da bi krajem 90-ih ostali zabeleženi kao najznačajniji hrvatski punk/rock bend tih godina i jedan od najboljih rock bandova uopšte na ovoj sceni. Nakon tri albuma koji su zaključili neformalnu trilogiju (‘Džinovski’ 1993, ‘G.A.D.’ 1995. i ‘Desetka’ 1997.), bend je obogatio svoj izraz snimivši 1999. do tada najbolje producirani album ‘Pobjeda’. S novim članom Stipetom na trubi, te korišćenjem klavijatura, akustične i slide gitare, bučnom stilu benda ubačeno je nešto mainstream širine i instrumentalne panoramičnosti zvučne slike. Krajem 2000. Pivo je zaokružilo devedesete živim albumom ‘Istočno od Gajnica’.
 
Krajem 2002. singl ‘Šamar’ bio je deo velike međunarodne kampanje za borbu protiv nasilja u porodici a godinu dana kasnije obezbedio je bendu nagradu Hrvatskog Helsinškog odbora.
Album ‘Šamar’ pojavio se početkom juna 2003, praćen velikim letnjim hitom ‘Zimmer Frei’. Potom je usledila velika turneja ‘Dođite po šamar’ kao i njen jesenji nastavak ‘Okrenite drugi obraz’. Hladno pivo je ‘Šamarom’ dominiralo listama najboljeg albuma godine, a potvrda kvaliteta stigla je i na Porinu i Zlatnoj koogli 2004. U aprilu iste godine održali su trijumfalni koncert u krcatoj maloj dvorani Doma sportova koji je ovekovečen i na DVD-u ‘Pun(kon) Dom sportova’.
 
U proleće 2005. bend kreće na najveću turneju u karijeri. ‘Runda za sve’ obilazi desetak hrvatskih gradova, a koncerte u sportskim dvoranama prati vrhunska produkcija. Kulminacija turneje dogodila se 25. maja u zagrebačkom Domu sportova, u rasprodatoj velikoj dvorani. U jesen 2006. Profil objavljuje autorizovanu biografiju benda ‘Trening za umiranje’, iz pera Aleksandra Dragaša. Nakon skoro godinu dana priprema, mukotrpnih samačkih dana i višemesečnih maltretiranja producenta Denykena, Hladno pivo je uradilo singl pod nazivom ‘Sreća’, koji je lansiran 20. januara 2007. Album izlazi dva meseca kasnije, a sniman je u studiju Present. Prošle godine, tačnije 25. maja, koncertom na Šalati započeli su veliku promotivnu hrvatsku turneju ‘Uz Žuju nije sve tako sivo’, u sklopu koje su  nastupili u svim većim gradovima Hrvatske. Pivo je odsviralo niz uspešnih koncerata po svojoj i okolnim zemljama, a šlag na kraju stigao je 14. decembra, s još jednim, rasprodatim koncertom u velikoj dvorani Doma sportova u Zagrebu.
 
www.hladnopivo.com

Članovi :
1. Mile Kekin – pevač
2. Suba – bubnjevi
3. Zoki – gitara
4. Šoki – bass gitara
5. Deda – klavijature
6. Stipe – truba

Albumi:
1. Džinovski
2. G.A.D
3. Desetka
4. Pobjeda
5. Istočno od Gajnica
6. Šamar
7. Knjiga žalbe