Mladi autori Evrope u DKSG-u

CapucineU petak i subotu, 18. i 19. septembra u Domu kulture Studentski Grad u Beogradu biće održane projekcije filmova iz programa Mladi autori Evrope sa proteklog 16. Festivala evropskog filma Palić. 

U okviru programa Mladi autori Evrope na Festivalu evropskog filma Palić već tradicionalno se predstavljaju nekomercijalni autorski filmovi. Kratki, dugometražni, animirani, dokumentarni, igrani i eksperimentalni filmovi u ovom programu teže da pomere granice savremenog filmskog stvaralaštva i gledaoca uvedu u prostor u kojem može da se pita „šta sve film može biti“. 

Koliko daleko ovaj program izlazi iz standardnih okvira pokazuje i film iz ovogodišnje selekcije Mladih autora Evrope, EDIP (OEDIPE). U pitanju je eksperimentalni poduhvat u kom se na rediteljskoj poziciji našao majmun kapuciner koji je premostio ogroman ambis u komunikaciji između životinja i ljudi. 

U petak će na programu biti izbor kratkih filmova iz ovogodišnje selekcije Mladih autora evrope, dok će u subotu biti prikazan dugometražni dokumentarni film Put za bog zna gde (The Road to God knows Where), ovogodišnjeg dobitnika nagrade Underground Spirit, Ulija M. Schueppela. Film prati turneju Nicka Cavea & the Bad Seeds po Americi, 1989. godine. Autor poseban fokus stavlje na šest ličnosti uključenih u jednu priču, na njihove odnose i okruženje. 

Projekcije počinju u 19.30h u Maloj sali Doma Kulture Studentski grad. 

Posetite zvaničnu prezentaciju festivala – www.palicfilmfestival.com