Nouvelle Vague u decembru u Beogradu

Karte za ovaj događaj po ceni 1200 dinara u pretprodaji su rasprodate a pretprodaja karata se nastavlja u KC Grad (Braće Krsmanović 4) i Bilet servisu po ceni od 1500 dinara, dok će na sam dan koncerta cena karte biti 1800 dinara.

Ovaj sastav je inače do sada već dva puta nastupao u Beogradu (2006. i prošle godine), u Zagrebu su održali koncert u oktobru 2008. godine a Banjalučka publika je imala priliku da ih čuje ove godine na Nektar Demofestu. Dan pre koncerta u Beogradu, 11. decembra, NV će održati Koncert u Sarajevu u Domu Mladih Skenderija.

Nouvelle Vague su prepoznatljivi po obradama pesama iz peroida Novog talasa u bossa nova stilu. Tako su do sada na svoja tri albuma “Nouvelle Vague”, “Bande à Part” i poslednjem, pod nazivom “3”  koji promovišu na ovoj turneji obrađivali pesme grupa: XTC, Modern English, The Clash, Joy Division, The Undertones,  Buzzcocks, New Order, Blondie, The Specials …

Stalnu postavu benda čine Marc Collin i Olivier Libaux dok se vokali menjaju. Članove, bivše članove i saradnike benda čine mnogi Francuski muzičari sa vrlo uspešnim samostalnim karijerama a koji čine deo scene zaslužne za povratak francuske šansone: Anaïs Croze, Camille Dalmais, Phoebe Killdeer, Mélanie Pain, Marina Céleste i Gerald Toto.