“URBAN & 4” U FABRICI 23. MARTA

Za najveće fanove organizovana je posebna promo prodaju koja će trajati od 27. do 29. februara  kada će ulaznica koštati 700 dinara, od 1. do 22. marta karta će iznositi 800 dinara. Na dan koncerta na vratima ulaznica će koštati 1000 dinara. Pretprodaja karata će biti u CD Šopu Mungos koji se nalazi u ulici Njegoševoj 14.

Urban se pročuo kao pevač i autor u Lauferu, kultnom riječkom alternativnom sastavu koji je iza sebe ostavio cenjene albume “The Best Off…” (1993) , “Pustinje” (1994) i “EP” (1995), na kojima su hitovi “Moja voda”, “Svijet za nas”, “Govorim u snu”, “Mjesečev rog”… Nakon razlaza Laufera usled unutrašnjih razmirica, Urban se javlja prvim samostalnim albumom “Otrovna kiša” (1996), snimljenim uz pomoć prijatelja okupljenih pod imenom “4”, koji donosi pesme “Astronaut”, “Nebo”, “Robot”…
Nove hvalospeve kritike, ali i vrhove top lista u Hrvatskoj Urban&4 osvajaju sa albumom “Žena dijete” (1998), sa koga se ističu “Black Tatoo”, “Odlučio sam da te volim” i “Mala truba”, a hitovi “Kornjača”, “Mjesto za mene” i “Gledaj i vidi” sa albuma “Retro” (2004).

 

Za sada poslednji studijski album Urban&4 je “Hello” (2009), sa koga se izdvajaju “Magnet” i “Hiroshima”, a nakon toga sledi upečatljivi živi “No mix! No sex!” (2010). Urban je multimedijalna ličnost i umetnik – glumio je u pozorištu i na filmu, pisao je pozorišnu i baletsku muziku, bavi se slikarstvom, dobitnik je brojnih strukovnih nagrada u Hrvatskoj, poput Porina, Crnog mačka ili Zlatne koogle, ali i Nagrade grada Rijeke (1999), dok je od 2004. do 2009. bio je član Vijeća za nove medijske kulture u Ministarstvu RH. Sa violončelistom Stjepanom Hauserom Urban je snimio zanimljiv album “Urban & Hauser” (2011) na kome samo njih dvojica izvode Urbanove pesme , ali i neke svetske hitove poput “Everybody Hurts” REM-a.

{jcomments on}

Preporučujemo svima koji dolaze na koncert da bi dobili jedan od graco fastaction fold click connect stroller jsamo u slučaju da donose djecu.