The Vibrators u Novom Sadu i Beogradu

Pevač i gitarista IAN "KNOX" CARNOCHAN, basista PAT COLLIER, gitarista JOHN ELLIS i bubnjar EDDIE su originalna postava benda koja je oformljena februara 1976. Iste godine nastupaju kao predgrupa THE STRANGLERS-ima u severnom Londonu, SEX PISTOLS-ima i gitarskim heroju CHRIS SPEDDING-u u legendarnom klubu "100". Debi singl "We Vibrate" izašao je u novembru 1976. (jedan od prvih punk singlova!), a dve nedelje kasnije usledio je singl CHRIS SPEDDING-a "Pogo Dancing" sa VIBRATORS-ima kao pretećim bendom.

Početkom 1977. bend je nastupio kao predgrupa IGGY POP-u (sa DAVID BOWIE-em na klavijaturama) na britanskoj turneji, nakon čega objavljuju singl "Baby, baby", veliki hit koji je bio uvod u čuveni "Pure Mania", album koji je proglašen za jedan od najboljih punk albuma svih vremena. Godine 1978. sledi album "V2" koji se do dan danas smatra za jedan od najsvetlijih momenata new wave-a.

Osamdesetih i devedesetih menjaju se postave, ređaju se manje i više uspešni albumi, od kojih se izdvajaju: "Alaska 127", "Meltdown", "Unpunked", "French lessons with correction!"… U međuvremenu, gitarista JOHN ELLIS postaje punopravni član STRANGLERS-a. U novom milenijumu grupa objavljuje album "Energize".

Početkom 2006. THE VIBRATORS-i objavljuju album sa obradama punk klasika iz 1977. pod nazivom "Punk: The Early Years", na kojem gostuje WAYNE KRAMER gitarista MC5 i LENARD GRAVES iz THE DICKIES. Ove godine ben objavljuje svežu kompilaciju sa obradama pretežno garažnih pesama iz 60-ih godina pod nazivom "Garage Punk".

U svojoj karijeri, THE VIBRATORS su nastupali sa: THE STRANGLERS, SEX PISTOLS, CHRIS SPEDDING-om, IGGY POP-om, IAN HUNTER-om, THE FLAMING GROOVIES, DIE TOTEN HOSEN,… Njihove pesme su izmedju ostalih obrađivali: THE EXPLOITED, UK SUBS, GBH, R.E.M., DIE TOTEN HOSEN, LE CINEMA NENO BELAN, PSIHOMODO POP,…

Konačno ce i novosadska  i beogradska publika imati priliku da  prisustvuje neobuzdanoj energiji punk veterana. Bend će u sredu 21.oktobra 2009. u klubu Trema, nastupiti u originalnoj postavi.

Prodaja: prvih 100 karata kostace 800 dinara koje mogu da se kupe u prodavnici MAMUT (ex IPS), Zmaj Jovina 15. Predprodajakarata po ceni od 1000 dinara trajace do petka, 16.10.2009, na svim prodajnim mestima Eventim-a.