Prva tri dana kvalifikacija za GBOB challenge by Strahinja Nikolic

7.9.2008 – Prvi dan kvalifikacija

Prvi dan kvalifikacija obelezili su zasluzen prolazak Maron Sho-a, ispadanje Black George-a i nezasluzeni prolazak Benda 72 u finale.

Prvog dana takmicili su se:
1.Roadhill
2.Maron Sho
3.Eshaton
4.Bend 72
5.Chill out
6.Black George
7.Aetar
8.Chubbs
9.Potkrovlje 25

U finale su prosli Roadhill (zasluzeno), Maron Sho (ubedljivo najbolji, najsladji, najsimpaticniji prvog dana, medju najboljima za sva tri) i Bend 72 (nezasluzeno). Nazalost, Bend 72 je doveo više drugara od ostalih i u finale je prošao bend koji je ubedjlivo najmanje pokazao za prva 3 dana i bend koji je po ocenama zirija bio predzadnji sa 5 bodova. Šteta, kvalitet bi trebalo da bude presudan, ne broj drugova. I ne mesto iz kog dolazite.

8.9.2008 – Drugi dan kvalifikacija

Drugi dan kvalifikacija protekao je u znaku Tea break-a, Destination-a i odustajanja Inspirita od takmicenja.

Drugog dana takmicili su se:
1.Stereo tip
2.Scream
3.The Bite
4.Destination
5.Inspirit
6.Tea break
7.By Pass

U finale su prosli Tea break (jedni od favorita za pobedu u finalu), Destination(prijatno iznenadjenje) i The Bite (takodje zasluzeno). Malu senku na drugo vece baca odustajanje Inspirita, ali je i to sastavni deo festivala. Nadam se da cemo imati prilike da ih cujemo uskoro.
Treba napomenuti da je i rockserbia.net imala predstavnike u ziriju prve dve vecere – Aleksandar Radukin i Dragiša Radulovic su imali cast da se nadju medju renomiranim imenima u ziriju.

9.9.2008 – Treci dan kvalifikacija

Treci dan kvalifikacija i opet ogromna razlika u ocenama zirija i publike.

Treceg dana nastupali su:
1.The Dogz
2.Sabbatka
3.Dark Sky
4.Mortero
5.Meda,Vuk i Sandokan
6.Filthy rich
7.The Spiders
8.Tit for tat

Iako je ovo vece bilo rezervisano za bendove van Beograda, opet je prevagu odneo broj drugova nekih bendova. U finale su prošli Filthy rich, Mortero i Meda,Vuk i Sandokan (inace, poslednji po ocenama zirija).
Ne bi prolazak benda koji je po ocenama zirija poslednji bio gori nego što vec jeste, da nisu zauzeli mesto jednom, bar sinoc, blago receno fenomenalnom bendu – Dark Sky. Nebo mozda jeste tamno, ali je njihova buducnost krajnje svetla.

SKC ce 3.10.2008 ugostiti sjajne bendove. Ukoliko se našlo mesta za pojedine bendove izostanak Dark Sky-a bi znacio da nam pravi duh rock’n’rolla ovde polako nestaje. Jer, ti momci ne sviraju rock’n’roll. Ti momci zive rock’n’roll. Ti momci jesu rock’n’roll.

Strahinja Nikolic