Stereo Tip – Paznja! Paznja! iz ugla Rizanji Kristijana

Zar nije to ono sto treba danasnjoj generaciji u ovom momentu ludila?? Pokusavam da ovo bude licni opis onoga sto kao obican covek slusam vec skoro mesec dana pre objave. Nikada nisam voleo da poredim bendove sa drugim bendovima, ali meni Stereo Tip ostavlja ukus ZZ Top-a. Mozda ne toliko po zestini, ali po poruci i energiji svakako, momenata koji znaju da izbace. Posle preslusane gomile demo albuma underground bendova, posecenih koncerata, po prvi put nekom laznom skromnoscu dolazim do benda koji toliko jebeno zvuci po tekstovima na pokojnog Milana Mladenovica i znam da ne zivimo u proslosti, ali sta da pomislim kada cujem tekst: “Sve me muci sve mi smeta… masa mediokriteta… sav sam protiv celog sveta… sutra krecem na sve strane… sebi krojim bolje dane… samo da vec jednom svane” Ljudi, zar to nije ono sa cime se borimo tokom svih ovih godina.

Ono sto me je kao obicnog coveka pomerilo je muzika koja je odlicna, vidi se da su ljudi uvezbani i sve je to do jaja, ali ima vise od toga, a to je PORUKA! Koliko danas bendova ima PORUKU!

Iskreno, vise mi je pun kurac bendova koji zvuce do jaja, ali nemaju poruku. Stereo Tip ima poruku koja se prozima kroz svaku njihovu pesmu, i kada shvatimo da je bend nista bez poruke, tada cemo da shvatimo punu car muzike. Ja sam oduvek verovao da jebes bend koji nema poruku, jebes bend koji ima razmazenu publiku koja deli pravila publike i ljude iz iste price, jer svi oni na kraju prelaze u jebeni, izliseni Stereo Tip. Time shvatamo i samo ime benda.

Moje iskreno misljenje je da posle toliko godina i EKV-a koji obozavam, Stereo Tip predstavlja bend sa porukom koja ima smisla, i nije puka rima… ko jos danas zivi za rimu.

Zelim da ohrabrim ljude koji imaju mogucnosti, kao sto je LivingRoom, Zlatko Josic, ljude iz Zice, Tom Tom, Akademiju, Pedja…, da otvore vrata svojih klubova za ovakve bendove.

Ceo album me pokrece na peticiju koju smo pokrenuli. Mislim, cemu sve, cemu jebeni zivot, ali ne menjam nista, a Stereo Tip se dotice kroz svoje tekstove danasnjih problema mase i sto je najvaznije – pojedinca.

Moje licno misljenje: album, muzika – ocena 9, tekst – ocena 10, jer je mene kao obicnog coveka tekst naterao na razmisljanje i pomeranje novih granica.

Profil benda na RSN: https://rockserbia.net/paja.html

Myspace profil benda: http://www.myspace.com/tipstereo  

Kristijan Rizanji