Intervju sa gitaristom grupe Ministry

 Scottydawg: Deo si muzicke industrije i raznih projekata kao gitarista vec duze vreme. Mozeš li nam reci više o tome kako si poceo da se baviš muzikom profesionalno?

Sin Quirin: Naravno. Poceo sam da sviram gitaru kada sam imao 10 godina u klasicnom malom “garaznom” bendu. Profesionalno sam poceo svirati, za pare i ta sranja, sa svojih 18-19 godina. Moj prvi pravi bend zvao se Rampage i rasturali smo po LA-u neko vreme a onda sam se prikljucio bendu po imenu Tactics. Bili smo neka vrsta thrash-metal benda.
Kad se prisetim, veci deo Tactics-a je postao  bend nazvan  Electric Head sa momkom iz White Zombie, Ivan de Prume, na bubnjevima.  Od tada sam ja svirao sa Society 1 a odatle prešao u RevCo; to se dogodilo zato što smo imali zajednickog agenta John Finberg-a. On me je i upoznao sa Al Jourgensen-om. Cini mi se da je to bilo pre 4 godine, i dalje smo u kontaktu.
Onda su oni imali zajednicke turneje sa RevCo i pitali me da li sam zinteresovan da radim to i evo me sada…

Scottydawg: Kada si se prikljucio Revolting Cocks (RevCo) i koliko dugo si bio sa njima pre nego si prešao u Ministry?

Sin Quirin: Pridruzio sam se RevCo pre nešto više od 2 godine. Zapravo to je bilo u decembru 2005. kada su me zvali da sviram gitaru u RevCo a u martu 20.06. sam prvi put bio pozvan u El Paso da pocnem sa probama sa RevCo; posle toga smo uradili tu turneju – The RevCo/Ministry Tour. Nakon te turneje Ministry su otišli u Evropu a ja sam ostao u SAD i tada me je Al pitao da li zelim da pišem materijal za album Ministry-a. Kada su se oni vratili iz Evrope i septembru, oktobru,odvukli su me u El Paso i poceo sam da snimam pesme za ulbum The Last Sucker. Bio sam u studiju kada Al me je pitao da se pridruzim Ministry.

Scottydawg: Kako izgleda stvaralacki potupak za tebe kao gitaristu?

Sin Quirin: Znaš, kada sam poceo da pišem za konkretno ovaj album, The Last Sucker, Al mi je rekao da zeli da ovaj album bude stvarno heavy. U suštini da bude “tezi” cak i od Rio Grande Blood ali znajuci da ce to biti poslednji album Ministry-a, ja sam hteo da predlozim razlicite elemente. Nisam hteo samo da se pojavim sa speed metal rifovima. Tako da sam u stvari poceo da pišem rifove koji više zvuce kao Ministry-eve ranije-albume kao sto su: The Land of Rape, Honey i Psalm 69.
Tako da sam to imao na umu.Mislim da se u pesmama na kojima sam jedan od autora moze prepoznati ta slicnost sa starim zvukom Ministry-a.
Nisu baš skroz u speed metal fazonu, mislim na Let’s Go, Life Is Good i The Dick Song. Više su sa ponavljanjem ritma što se meni i svidjalo kod starijeg zvuka benda.

Scottydawg
: Da li si od pocetka saradnje sa Ministry i koautorstva znao da ce to biti poslednji album grupe?

Sin: Apsolutno. Al je o tome pricao tokom turneje. Rekao je da ce sledeci album grupe biti poslednji i da ce ova turneja biti poslednja; tako da je to bilo nešto cega smo bli svesni i mislim da sam zato i prihvato saradnju jer sam znao da ce ovaj album biti neka vrsta poslednje izjave i nisam hteo da to bude samo speed metal album.

Scottydawg: Ovaj album je vrlo interesantan zbog naslova The Last Sucker (Poslednja budala, prim.prev.) i slike Dzordza Buša na omotu. Šta bi odgovorio onima koji bi smatrali da je album politicki kontraverzan?

Sin: Pa on upravo to i jeste. To je poslednji deo triologije o koju je Al imao u glavi. Ocigledno, sve tekstove je on pisao pa je to na neki nacin njegova tema. Mi se pojavimo sa muzikom i on u suštini prevlada sa politickim stavovima ali to je ono što cini poslednja 3 albuma. Album pre njih je imao drugaciju temu a ljudi ce uvek pricati ono što hoce. Nije bitno o cemu mi govorimo. Ako bismo napravili album o, ne znam, jebenim lizalicama ili ne znam cemu; oni bi pricali o tome(smeje se). Uvek ce biti kriticara i onih koji podrzavaju i to i jeste ono o cemu je rec na albumu.

 Scottydawg: Kakvi su ti planovi po okoncanju Evropske turneje?

Sin: Verovatno cemo svi ici na pregled u neku zdravstvenu ustanovu(smeje se)

Scottydawg: (smeje se) DA li imaš neki rezervni projakat na kojem ceš raditi ili samo RevCo sada?

Sin: Naravno. Kad se vratimo iz Evrope, sredinom jula, verovatno cemo uzeti slobodno mesec dana, ili bar ja hocu; a onda ce novi album RevCo-a biti objavljen, mislim u septembru. Ubrzo nakon toga ide ne turneju. Eto, to je ono što planiram a imam i svoj projekat  koji pokušavam da realizujem i nadam se da ce takodje biti izdat od strane 13th Planet Records.

Scottydawg: Mora da je zabavno raditi sa ljudima kao što su  Al Jourgensen, Trent Reznor i Burton Bell.

Sin: Idalje je ludacki svaki dan. Svaki dan kada sam na probi i okrenem se i pogledam Al-a i dalje imam fleš-bekove u rane 90’te, covece, kada sam iznova i iznova preslušavao stare abume Ministry-a i RevCo-a a sadane mogu da verujem da sam clan benda pa još i pišem pesme za njih. To mi je i dalje trip. Idalje sam njihov veliki fan i nisam stekao stav: “Ja sam clan benda”. Još uvek sam fan ovih momaka.

Scottydawg: Ima li nešto što bi zeleo da otkriješ citaocima?

Sin: Wow, što bih ja zeleo da znaju o meni? (smeje se). Mislim da vec previše znaju. Znaš šta bih zeleo da kazem; hvala svim fanovima. Oni su za nas stvarno fenomenalni. Uz nas su i u dobru i u zlu. Njihova podrška nam jako mnogo znaci i bez njih ne bismo bili u stanju da radimo ovo što radimo i zaista ih poštujemo.

Scottydawg: Hej Sin. Znam da si upravo na putu i zato ti se posebno zahvaljujem na odvojenom vremenu. Zelim ti srecan put i vidimo se uskoro.

Sin: Tako je!”

E pa Sin, i mi vas vidimo uskoro na Exitu.
Dobro vi nama dodj’te!

Prevod za rockserbia.net: Jelena Pavlovic