Intervju sa Markom iz Art Dilera

Ocekujemo izlazak albuma. Koliko pesama ce se naci na prvencu?
Bice deset pesama, razlicitih zanrova.

Koji muzicki pravac je najzastupljeniji? Kako bi sebe okarakterisali?
Melodican hard rock, sa primesama jos nekih pravaca… pop, metal, ali je to uglavnom hard rock.

 Ko je autor muzike i textova?
Pa, tekstove smo pisali Velja (klavijature) i moja malenkost, muziku takodje. Autor teksta za pesmu “Oci crnog andjela” je Matilda Veljkovic, Veljina sestra, i nasa dobra prijateljica. Kada je rec o ovoj pesmi, bice jedno malo iznenadjenje vezano za nju.

Koje iznenadjenje?
Ne bih nista za sada da otkrivam. Spremamo jos par iznenadjenja.

Da li je poznato ime izdavaca? Ko je u igri? Spominju se razna imena.
Nista jos ne bih da pominjem. Postoje kuce koje su zainteresovane, ali sacekacemo da se miks zavrsi pa cemo onda razmisljati o izdavacu.

Nagrada za celokupan nastup na 41. Zajecarskoj gitarijadi, Hit godine radija 202, snimanje albuma prvenca…a, samo godinu dana postojanja banda.
Sta reci? Ulozen je veliki trud u sve ovo, puno suza, znoja…nije bilo krvi, hahaha. Trudili smo se da izvucemo maksimum iz svojih mogucnosti.

Dalji planovi Art Diler-a. Svirke, gde, kad?
Pa, ima nas svuda po malo! Hit 202 je i dalje u planu, jer je savrsen vid promocije, takodje tu su i samostalne svirke sirom Srbije. Mislim da je sledeci grad Kostolac, pa onda moguce i Bor, Smederevo itd.

Imate mozda u planu nastup u revijalnom delu Zajecarske gitarijade, kao dobitnici nagrade za scenski nastup, pa Exit je takodje tu, Beer fest ?
Pokusacemo da se pojavimo na sto vise znacajnih festivala i muzickih dogadjaja, najvise  radi promovisanja autorskih pesama, tj. albuma prvenca za koji verujemo da moze da bude pocetak preporoda srpske rock scene, koja je u izumiranju.

Kad smo vec kod toga, cini mi se da se situacija kod nas polako menja, da je sve veci broj muzicara i grupa koja na profesionalan nacin pristupa muzici.
Ma, uvek je bilo muzicara, nije u tome problem. Po mom misljenju, a nadam se i vecine koji ce ovo da citaju,najveci problem je u sistemu vrednosti koji je u nasoj zemlji veoma poremecen, da se tako izrazim. Narodu se plasira muzika koja ne zasluzuje mesto kakvo ima. Ne bih dalje o tome, samo se nadam da ce ljudi prihvatiti ovo sto mi radimo, takodje i  rad mnogih drugih bendova, kojih ,kao sto si vec pomenuo, ima puno.

Hvala ti Marko na razgovoru. Nadam se da cu sledeci put, kada budemo pricali, drzati u rukama album Art Diler-a.
I ja se nadam da cu ga drzati sto pre, posto mi je slusanje vec dosadilo.(smeh) Hvala i tebi.

 

intervju za rockserbia.net: Dragiša Radulovic