Intervju sa Pavletom iz benda Decontrolled

Šta mi mozeš reci o nastanku Decontrolled-a?

– Pa, cela ideja je pocela 2002, otprilike, kao solo projekat Marka Tice. U pocetku je sve bilo zamišljeno kao studijska varijanta. Mi smo se sreli 2003, tad smo došli na ideju da sve to razradimo, ali tek 2005-2006 smo napravili prvi bend. Ranije smo imali dva vokala, sada sam ja ostao kao jedini vokal. Inace,u bendu su još Matija Dragovic (bubanj), Marko Tica (gitara), Vuk Kazimirovic (gitara), Miloš Milic (bas), i Sanjin Corovic (klavijature).

 

 

Reci mi kom zvuku pripada Decontrolled? Kako bi ti definisao Vaš zvuk?

 

– Au…to je moje najneomiljenije pitanje… Iskreno, nemam pojma. Gomila ljudi mi kaze “Vi svirate alternativni metal”, “Vi svirate nu metal”, “Vi svirate rap-core”… Postoji sajt koji drzi arhivu svih metalbendova na svetu, nas na primer nema na njemu, buduci da mi po njima nismo metal. Ajde da pomirimo mišljenja – sviramo moderni metal.

 

 

 

Koliko sam upucen album je snimljen. Kada cete izdati?

– Da, album je vec snimljen, samo treba da izadje. Prva ideja je bila da izadje kao self-relese, ali smo odustali od te ideje, buduci da smo zeleli da postignemo neki kvalitet zvuka, koji je ovde redak. Posle je bila ideja da ga izda Terra nostra, medjutim na kraju smo potpisali ugovor sa Automatic records-om.

 

 

Planirate neku svirku uskoro?

– Kad izadje album. Svirke su nacin da se on promoviše, tako da, bice na jesen. Bicete obavešteni, u svakom slucaju. Meni nije bitno šta, kako, bitno mi je da sviramo bilo kad, bilo gde i sa bilo kim.

 

 

 Šta misliš o današnjoj metal-sceni kod nas?

– O tom pitanju mogu da pricam narednih sat vremena. Nisam baš pozvan da pricam o rocku, ali što se metala tice, ima sjajnih bendova. Ako izuzmemo cover-tribute bendove, koje ne racunam u ozbiljno sviranje, ima neverovatnih talenata. Ali, tu ima mnogo faktora protiv, kao što su novac, tacnije nedostatak istog, ogranicenost u putovanjima, poznanstvima, promocije… tako da, cak iako sve uradiš na svetskom nivou, imaš ogromne šanse da ne uradis ništa.  Ipak, nada postoji.

 

 

 

 

 

Hvala ti na razgovoru.Vidimo se na promociji.

-Hvala Vama na pozivu. Cekaj prvo da izadje album…O promociji cemo kad izadje.

 

 

intervju za rockserbia.net: Strahinja Nikolic