Intervju sa sa Sasom Frisem, gitaristom i osnivacem Pera Defformera

 Šta mi mozete reci o nastanku o Pera Defformera?

-Ideja se rodila ’92. Ja sam poceo da pravim neku svoju muziku, rifove. Odrastao sam na rocku i metalu, ali je u to vreme postao aktelan i turbo folk. Buduci da je bilo dosta dobrih bendova, koji su svirali rock/metal, hteli smo da uradimo nešto drugacije. A, i zeleli smo da iskazemo svoje mišljenje o trenutnoj muzickoj sceni.

Pritom ste i jako dobri?

– Pa, recimo da smo dobri zato što smo drugaciji. Mi 15 godina postojimo, nije se pojavio ni jedan bend koji lici na nas. Nezvanicno, ovo radimo zato što volimo, i radili bi to dok god nama prija. Zvanicno, ovo radimo zbog para. I ne isplati se.

Koliko albuma ste izdali do sad?

– Sa ovim što sad treba da izadje, dva i po. Imamo jedan ceo i imamo snimljen, ali neizdat drugi, tako da ce ovo biti drugi i po.

To znaci da je gotov album?

– Da, završeno je sve. Imali smo malih problema sa omotom, ali je to sredjeno, tako da bi trebalo da bude gotovo do kraja avgusta, i u septembru da izadje. Imamo 15 pesama, 16 hitova, i 17 evergreen-ova. Uz to, snimili smo i jedan spot, u planu je drugi kad se vratimo sa odmora. Nadam se da ce do tad album gotov, tako da krecemo punom parom u promociju u septembru. Inace, da dodam da je album snimljen u studiu “Piknik”.

Hoce li biti još nekih novina u Peru Defformeru? Spremate li novi materijal?

– Da, da, doci ce do odredjenih promena. Uvodimo pevaljku, daire, harmoniku… tacnije, svi smo izbaceni iz benda, i umesto nas dolazi sasvim druga ekipa. Nezvanicno, Seka Aleksic i Šestorica mladih, sedmi se oprobao u drugoj industriji.(smeh) Šalim se, naravno! Imamo vec nekoliko novih pesama, moj plan je da kad se vratimo sa odmora prestanemo sa sviranjem starih stvari na probama i da krenemo sa uvezbavanjem novih pesama.

Kada cemo imati prilike da vas cujemo?

– Pa, posle Alter rock festa idemo na odmor. Znaci, od septembra ce biti i svirki.

Kazite mi, za kraj, ko su clanovi Pera defformera?

– Goran Biševac (vokal), Sasa Fris (gitara), Nenad Kovacevic (bas) i Slobodan Stanojevic(bubanj).
 

 Nadam se da cu uskoro drzati vaš album u rukama .Iskreno, jedva cekam da ga cujem.

-Veruj mi, i ja se nadam! (smeh)

Profil benda na rockserbia.net  https://rockserbia.net/bishke.html

Strahinja Nikolic