Evolucija – Baklja Slobode

Kada sam prvi put cula za ovaj bend i za njihov album nisam ocekivala previše, moram da priznam da mi naziv albuma nije bio dopadljiv – „Baklja slobode“. Ovaj album je izdanje Take It Or Leave It Records-a i na njemu se nalazi osam pesama cije je aranzmane, tekstove i muziku radio ugledni beogradski muzicar Bane Jelic koji je takodje svirao ritam gitaru na svim  pesmama sa ovog albuma.

To me je zainteresovalo pa sam se malo više informisala o bendu.
Naime, švajcarsko-srpski sastav muzicara starije garde (uz izuzetak bubnjarass dve gitare, bas, bubanj i zenski vokal cine bend „Evolucija“ koji se ovim izdanjem predstavio prvi put publici u Srbiji. Sviraju gothic rock, a glavni uzori su im Nightwish, Hammerfall, Within Temtation i mnogi drugi.
Nazalost, na disku necete cuti ništa što je nalik gore pomenutim bendovima. Muzika bi još mogla da dobije prelaznu ocenu zbog solidne produkcije i aranzmana, ali glas pevacice Tanje Apostolovic to sve baca u vodu. Nisam ocekivala tako lošu dikciju od pevacice koja peva u jednom crkvenom horu! Dubok, prodoran i glas bez osecanja predstavljaju najjaci i najlošiji utisak.
Tekstovi su jos jedna stvar koja mi se ne dopada. Kombinacija ljubavnih i patriotskih prica svakako nije moj favorit, a tekstovi su prilicno amaterski, nedoradjeni i nepovezani.
Kao hit na albumu bend je izdvojio pesmu „Kralj“ za koju je uradio i spot, ali opšti utisak je da je ovaj album samo mrlja na bogatoj karijeri Baneta Jelica.

ocena: 3 / 10

Jovana Tomic za RockSerbia.net