Ljute Papricice – U Elementu

Nakon nešto više od dve godine gradjenja imidza kao Red Hot Chili Peppers tribute band, bend “Ljute Papricice” je ozbiljno uplivao u vode autorske muzike debi albumom “U Elementu” u izdanju PGP-RTSa.
Ocekivalo se da ce uticaj Peppesa preovladati nad autorskim radom ove grupe, ali na osnovu ovoga sto su ponudili javnosti pokazuje da su izgradili sopstveni identitet uz blagi uticaj americke grupe.

Ovaj cetrdesetominutni funk rock album predstavlja sadrzajno muzicko ostvarenje  snimljeno u jednom veselom maniru koje je posebno karakteristicno za bend. Zurke, provod ali i ljubav su neki od osnovih motiva u pesmama. Prvu polovinu albuma cine vrlo hiticne pesme sa simpaticnim tekstovima, ali zato je druga polovina albuma cini mi se malo slabijeg kvaliteta. Ovde bih mogla da stavim zamerku na kvalitet nekih tekstova kao sto su “Zuta kuca” i “Prazni dani”, mada je muzika za ove pesme jako dobra kao i na ostatku izdanja. Pesma “Ima razloga” je najsvetlija tacka ovog albuma i kao mešavina veselog ritma i dobrog teksta podseca na svojevremene radove grupe “Vampiri”.
Cover  je takodje jako interesantno rešenje koje se u potpunosti uklapa sa muzikom i sa imidzom benda.
Interesantne bas deonice, izvrstan zvuk gitare i osoben bubanj zajedno sa izuzetnim vokalom mozete naci upravo na ovom albumu. Ovaj disk preporucujem svim ljubiteljima funk rocka, ali mislim da zasluzuje da mu i drugi pruze šansu!

Ocena: 8/10

 Jovana Tomic za RockSerbia.net