Kulturni centar; Šabac

   Kulturni centar Šabac

Gospodar Jevremova 12
Šabac 15000
tel/faks 015 346 936
[email protected]

web prezentacija: http://www.kulturni-centar.co.yu/

 

info:

 Kulturni centar Šabac svoje delovanje zapoceo je pre više od cetiri decenije, 23. maja 1963. Prvobitno kao Dom Omladine, pa potom Dom Kulture Vera Blagojevic, a od 2002. godine sa novim imenom Kulturni centar.

Nalazi se u lepoj, staroj zgradi u samom centru grada, u glavnoj ulici Gospodar Jevremovoj broj 12, sa 660m2 prostora koji se sastoji od male i velike sale, galerije, knjizare, kancelarija, Kluba, tavanskog prostora i letnje bašte.

 

Centar je polivalentna i multimedijalna institucija koja svoje aktivnosti temelji na nekoliko osnovnih segmenata rada: likovni sadrzaji, knjizevni, muzicki, dramsko stvaralaštvo, performansi, a poslednjih nekoliko godina kroz razlicite projekte i rad sa mladima kroz radionice razlicitih sadrzaja.
Centar svoju delatnost ostvaruje prvobitno kroz godišnji program rada. Kroz razlicite ideje i brojne vrste kulturnih sadrzaja pokušavamo da zadovoljimo ukuse i potrebu svih starosnih struktura, konzumenata naših programa.
Letnje programe ostvarujemo u bašti. To je prostor u kome planiramo veliki broj programa uz ukljucivanje velikog broja mladih, kroz radionice, koncerte, tribine i ostale vrste edukacije i animacije.
Kulturni centar ima stalnu saradnju sa velikim brojem drugih institucija kulture, kako iz grada tako iz cele zemlje, i svojim programima ugostio je na hiljade eminentnih mladih i neafirmisanih umetnika.

 

Sloboda uma i izrazavanja

Prodajni segment galerije Kulturnog centra postoji vec više od 20 godina i podrazumeva prodaju slika, grafika, crteza, predmeta primenjene umetnosti. Galerija nudi veliki izbor umetnickih dela, saradjujuci sa umetnicima ne samo iz Šapca, vec i iz drugih sredina (Beograd, Novi Sad, Pancevo, Kragujevac, Ruma, Sremska Mitrovica)…
Ponuda umetnickih dela je raznovrsna i kvalitetna, obuhvatajuci ne samo klasicna dela nego i umetnicke predmete koja prate savremene umetnicke tokove.

 

Klub mladih

Muzicka scena Kulturnog centra Šabac odvija se u Klubu mladih. Klub stvara prepoznatljiv imidz, prateci aktuelna zbivanja iz muzicke kulture.
Festivali
Najvazniji deo muzickog programa jeste tradicionalni “Uskršnji rok maraton” koji se odrzava svake godine. Uz ucešce domacih demo bendova, gostuju najaktuelnija imena sa vrha domace rok scene. Muzicke aktivnosti se odvijaju svakog vikenda kroz tematski program i koncerte. Kroz Kulturni centar prošli su mnogi bendovi: “Kanda, Kodza i Nebojša”, “Marcelo”, “Six Pack”, “Direktori”, “Atheist Rap”, “Vrooom”… Pored modernog zvuka odvijaju se i drugaciji muzicki sadrzaji, preko dzeza i bluza, koji se još više priblizio šabackoj publici zahvaljujuci festivalu, pa do klasicne muzike. Festival “Savacium Classic Fest” od ove godine ulazi u program Kulturnog centra.

 

Demo bendovi
 
Sve vecu paznju mladih privlace i muzicke radionice koje okupljaju demo bendove. Pored muzickih proba, edukuju se i putem audio radionica koje vode poznati producenti zvuka.

 

program: 

Subota 26 april, nedelja 27 april  u 20,00 casova 2008

PROGRAM MUZICKOG FESTIVALA
USKRŠNJI ROK MARATON

Ideja:Promovisanje i zaštita prava dece sa smetnjama u razvoju
Moto: Isti smo zar ne
Parola: Sloboda i jednakost za sve
URM
Festival sa tradicijom, podrazumeva kvalitet. Moderan pristup u realizaciji festivala, iz godine u godinu privlaci sve više posetilaca širom zemlje.Ovo je IX„Uskršnji rok maraton“.

 

Dan 1.
TOPALOVICI,
CRITICAL SUBLIMINAL ,
REGRET,
SIEMPRE PELIGROSO,
DECA LOŠIH MUZICARA

Dan 2.
JESSICA,
BURNING CIRCLE,
SKEPSA,
DOBRO POLJE,
ZORICA ANDONOVSKA,
PARTIBREJKERSI

Uvod u koncert
Mali koncert velike bubnjarke Zorice Andonovske
Zorica je pocela da svira bubnjeve u 17. godini u okviru organizacije VelikiMali iz Panceva koja se bavi promocijom i zaštitom prava dece sa smetnjama u razvoju u Srbiji.  Vezbala je i svirala pet godina sa svojim uciteljem Draškom Nikolicem.
Do sada je odrzala preko deset koncerata, a najzapazeniji nastup je imala na EXIT-u 2006. godine.