GOBLINI – “U Odbrani Zla”

Danas niko ne kaze “Da li si čuo novu pesmu?” nego: “Da li si video novi spot za pesmu?”. Spotovi koji su visokobudžetni i koji više liče na nešto što bi trebalo da se promoviše na filmskim festivalima, nego što predstavlja dodatan način da se prenesu emocije i poruka same pesme nisu nikad bili od preteranog interesa za nas.” kaže Golub.

“Ovaj spot je plod izuzetno dobre saradnje između Marka Ristića (Revolution!) i nas i potrošili smo isto toliko vremena snimajući ga i montirajući kao što neko drugi potroši snimajući i montirajući visokobudžetni video spot. Bitna je energija, emocija i dobro kapiranje između režisera i benda, a lova tu igra krajnje sporednu ulogu!” dodaje on.

Podsećamo vas da numeru možete besplatno preuzeti sa NOCTURNE MAGAZINE sajta (www.nocturnemagazine.net).

Da li su reakcije fanova na pesmu “U Odbrani Zla” ispunila tvoja očekivanja? Pesma je drugačija od svega što ste pre radili.
“Izuzetno nas je interesovalo da čujemo reakcije naših fanova. Mi smo i u prošlosti umeli da im priređujemo ovakva “iznenađenja” tipa “Sam-Phone-Glas”, “Ne trebam nikome”, “Za Lorenu”, ali su se one uvek nalazile na albumima Goblina gde su fanovi pored ovakvih numera dobijali i svoju uobičajenu “terapiju” jakih i brzih pesama. Ovog puta, pesma se pojavila kao singl, što je moglo imati svoje pozitivne, ali i negativne strane. Ispalo je da su naši fanovi skapirali pesmu i da im se u ogromnoj većini svidela…Postoji i ona struja koja se uplašila da je to generalan put ka kojem će Goblini ići u budućnosti, ali ću odmah iskoristiti priliku i reći im da to neće biti slučaj…hehehe… Goblini ostaju verni osnovi svog zvuka, a jedino što će se razlikovati na novim pesmama je pristup samom tom zvuku s obzirom da svi mi sazrevamo i radimo pod uticajima različitih muzickih pravaca.

Tokom avgustovske turneje ste fanovima prezentovali numeru na kraju koncerata. Hoće li se pesma u buduće naći i na set listi?
“Sigurno da hoće, ja sam bio jedan od onih (retkih) koji nije hteo da se pesma izvodi na avgustovskim koncertima iz prostog razloga što sam osećao da nije “koncertno sazrela”. Ova pesma mora da se uživo svira sa drugačijim pristupom u poređenju na samo snimanje iste. Još uvek se tražimo po tom pitanju.”
{jcomments on}