27. Beogradski Jazz Festival – “I ti si jazz”

 

Osim gitarske zvezde kakav je Pat Metheny na otvaranju, sa umetnicima će publika imati priliku da se susretne u intimnom okruženju Dom omladine Beograda, kuće koja od 1971. stoji iza najstarijeg i najuglednijeg srpskog jazz festivala. Posebna pažnja je posvećena domaćim umetnicima – proslava 80. rođendan najuspešnijeg domaćeg jazz stvaraoca, Duška Gojkovića. Tu su neka od najvećih imena savremenog jazza u akciji – od nezaboravnih legendi kakve su Charles LloydJoachim Kühn, preko fantastičnih autora srednje generacije Stefano BollanijaMarc Ribota,Cristine BrancoElliot Sharpa, do zvezda budućnosti kao što su Tigran HamasyanAnat Fort – panoptikum kreativnih mogućnosti i milion razloga da provedete zabavan vikend putujući kroz sadašnji trenutak jazza.

 

Slogan “I ti si jazz” označava jedinstvo ovog festivala sa publikom. Sa jedne strane on odaje počast jazz muzici kao slobodnoj muzici do čije definicije svako sam dolazi, a sa druge strane ovogodišnji slogan odaje počast vernoj publici bez koje festivala ne bi bilo.

Komplet ulaznica za koncerte u okviru glavnog programa, u koji ulaze najbolja mesta u sali, mogu se nabaviti za 4200 dinara. Cene pojedinačnih ulaznica kreću se od 500 do 2000 dinara. Još jedna pogodnost za ljubitelje džeza je i kupovina ulaznice sa popustom za dva koncerta u okviru ponoćnog programa. Ulaznice za koncert Cheikh Loa osim na Blagajni DOB, mogu se kupiti i u prodavnici Gigstix u Pariskom Magazinu (Novi Sad).

{jcomments off}