Nežni Dalibor, Slaptrap, Nikad Dosta i ŽeneKese na Jelen pivo Live festivalu

 
Prvi album grupe Nežni Dalibor – Sredstva i veštine, objavljen je u septembru prošle godine kao prvo u nizu izdanja u ediciji Nova srpska scena. Bend je prethodnih nekoliko meseci održao više uspešnih koncerata u Srbiji i regionu: Exit festival, Ljubljana, Zagreb, Koper, Skoplje, Vranje, Sremska Mitrovica, Novi Sad, Gornji Milanovac… Web magazin Popboks proglasio je Ti si sam, prvi singl sa albuma za najbolju domaću pesmu 2008. godine. Ova pesma je, kao i naredni singl Metronom, provela više nedelja u vrhu relevantnih top lista u Srbiji.
 
Nikad Dosta su nastali 1996. i nedavno su snimili svoj debi album Zaklon, otklon, svima poklon kao peto izdanje u ediciji Nova srspka scena. Na debi albumu se nalazi 14 pesama i uskoro se očekuje spot za pesmu Nikad Dosta. Nedavno su svirali u okviru muzičkog programa Festivala evropskog filma Palić.
 
Slaptrap, trio iz Novog Sada nastao je 2003. Njihov singl Ja sam lenj, sa demo materijala našao se na prvom mestu top liste domaćih singlova Radija B92. Prvi album Mlad i perspektivan objavljen je kao četvrto izdanje edicije Nova srpska scena u novembru prošle godine. Bend je proteklih meseci održao niz koncerata po Srbiji (Beograd, Novi Sad, Vranje, Zrenjanin, EXIT festival, Gornji Milanovac, Niška Banja…) na kojima je promovisao debi album.
 
 
 
Osim benda ŽeneKese, prvog dana Jelen Pivo Live festivala, u okviru glavnog programa, nastupiće The Fall, Heavy Trash, Obojeni program i Kanda Kodža i Nebojša, dok će sutradan pored Nežnog Dalibora, nastupiti The Rakes, Echo & The Bunnymen, Eva Braun i Veliki prezir.
 
Na maloj sceni U malom klubu SKC-a, prvog dana festivala, pored benda Nikad Dosta, nastupiće sastavi Trance Balkan Desorganisation, Šinobusi, Popečitelji, Flip Out i Euforia, a sutradan, uz Slaptrap, na istom mestu će nastupiti Bo, Virvel, Melodrom, Autopark, i Irfan Muertes.
 
U okviru edicije Nova srpska scena, producentska kuća Digimedia, u saradnji sa izdavačkom kućom Odličan Hrčak, predstavlja novi talas originalnih domaćih bendova koji su svoju afirmaciju doživeli kroz rubriku Scena, web magazina POPBOKS. Do sada je u okviru ove edicije objavljeno šest izdanja, pored pomenuta četiri benda, debi albume su objavili i Repetitor i Petrol.
 
 
 
Ulaznice za Jelen pivo Live mogu se kupiti na blagajni Studentskog kulturnog centra i Eventim prodajnim mestima, kao i preko sajta www.eventim-yu.com po ceni od 1600 dinara za jednodnevne i 2600 dinara za komplet.
 
 
Više o bendovima i njihovim prvim albumima: