Nakon 3 uspešna promotivna koncerta u novosadskim klubovima, BoBo Knežević stiže i u Beograd

 
Prvo veče, nastup BoBo Kneževića i Pozadinaca u klubu "Hedonist" najavio je Slavko Matić-Vijetnamac, pevač punk grupe Zbogom Brus Li, koji je ovom prigodom došao u pratnji – oca. Ovaj urnebesni koncert trajao je nepuna 2 sata, gde je BoBo bez prekida izvodio kako sopstvene pesme, tako i šaljive prepeve poznatih stranih i domaćih pop, rock, evergreen hitova, dajući im formu "treš-šlagera". Posetioci nikako nisu bili suzdržani, te su zabavljače nagrađivali aplauzima i smehom – do suza.
Neobična pojava je to što publika po završetku koncerta nije želela da napusti klub – iako su mnogi po prvi put slušali pesme BoBo Kneževića, prepoznali su u njemu pravo osveženje na muzičkoj sceni Balkana, pa je usledilo čestitanje i fotografisanje sa mladim umetnikom do ranih jutarnjih časova.
 
Sledeće noći, BoBo Knežević & Pozadinci su se predstavili u glamuroznom klubu "Francuz", gde se u ulozi voditelja i specijalnog gosta našao popularni izvođač Šobaja, vlasnik hita godine "Tri poljupca", a ovaj spektakl je propratila i televizijska ekipa RTV Vojvodine (emisija "Gruvanje"). Publika je uživala u izmenjenom repertoaru koji je bio prilagođen ambijentu kluba, specijalnom "fancy-France" stajlingu benda, ali i u duhovitoj plesnoj koreografiji za pesmu "Co to maš?" koju su izveli kostimirani fanovi na iznenađenje svih prisutnih, pa i samog Kneževića.
Kao i prethodne noći, ovaj dvočasovni nastup ispraćen je erupcijama smeha, aplauzom i ovacijama.
 
Koncert, treći u nizu, održan je u kultnoj novosadskoj pivnici "Kod Crnog Bika". Najopušteniji i najspontaniji nastup u trajanju od skoro 3 sata prekinula je milicija, a ostaće upamćen po tome što je nakon saopštenja da mora da prekine sa pevanjem, BoBo umesto stihova "Dominik, moje ime je Dominik", zapevao: "Murija, traži moju ličnu kartu", ponavljajući pri tom reči vlasnice lokala (aluzija na vic). To se nimalo nije svidelo organima reda, pa je BoBo Knežević pošteđen od privođenja samo zahvaljujući podršci šarmantnih fanova – ženskog pola. Naime, po izlasku iz kluba, nekoliko devojaka je složno ponudilo da se "žrtvuje", nudeći lične karte na legitimaciju, i umesto svog idola pođu sa milicijom u stanicu. Ova kolegijalnost naišla je na simpatije kod zastupnika reda i mira, i sve se završilo samo na usmenoj opomeni.
Noć u "Crnom biku" pamtiće se i po tome što su se u publici našle sredovečne gospođe – majke obožavateljki, koje su gromoglasnim aplauzom i vriskom ispratile BoBov hit "Maderfaker".
Kulminacija među novosadskom publikom nastala je kada se Kneževiću na mikrofonu priključio Slavko Matić-Vijetnamac (Zbogom Brus Li) u pesmama "Stand by me" i "Nikad nemoj plakati zbog ljubavi", dok je ulogu gitariste preuzeo Branislav Smuk (Zbogom Brus Li), a sa Reubenom na kongama zasvirao perkusionista Predrag Filipović (Samba NSa). Ponesen atmosferom, BoBo je stupio u publiku, dodajući mikrofon najbližim posetiocima, pa su pesma, ples i smeh, na oduševljenje svih prisutnih, doprineli da se izgubi pojam o vremenu i "probije" dozvoljeni termin.

 
Kakva iznenađenja nam BoBo Knežević & Pozadinci pripremaju u Beogradu, ostaje samo da vidimo!
 

13.02.2010. – Klub Akademija, Rajićeva 10, Beograd
14.02.2010. – Kafe bar Hotela Royal, Kralja Petra I 56, Beograd