BoBo Knežević – premijerno u Novom Sadu!

 

BoBo Knežević Vam predstavlja
Večeri Trash Šansone u Novom Sadu:
 
PETAK 22.01.2010. – Klub HEDONIST – centar, Zmaj Jovina 26
SUBOTA 23.01.2010. – Klub FRANCUZ – centar, Bulevar Mihajla Pupina 6
NEDELJA 24.01.2010. – Pivnica Kod Crnog Bika – centar, Trg mladenaca 8
 
Početak: 22h
Ulaz je slobodan.
 
………………………………….
 
BoBo Knežević, poreklom iz Sinja, ima 33 godine, zaposlen je kao fitnes trener u Zagrebu.
Sebe naziva konceptualnim muzičarem, piše pesme i svira u slobodno vreme, a uzore nalazi u staroj Grčkoj koja je po njemu bila ‘sinteza telesne i muzičke kulture’.
 
Put ka slavi započeo je 2006. godine, kada je njegova pesma "Co to maš?" postala letnji hit na plažama Jadrana.
2007. na manifestaciji "Dani smiha" u Blatu na Korčuli, pobeđuje na festivalu šaljivih šansona sa pesmom "Dominik".
Ubrzo izdaje i svoj prvi album, "Bobotomija".
Pesma "Svijet je okrutan" postaje špica emisije "Nad lipom 35" (Nova TV).
 
Njegov munjevit uspeh prekida skandal na međunarodnom nivou, u medijima nazvan kao "Afera dlakenko", kada je usled niza pritužbi čeških turista pesma "Co to maš" dospela u češki dnevnik, gde je voditelj pokušao da zaštiti ugled čehinja, sprovodeći anketu po kozmetičkim salonima.
Bohumil Borovička, jedan od najpoznatijih čeških novinara, urednik rubrike turizma u časopisu "Pravo", zbog navedene pesme vraća nagradu za najbolju reportažu o Hrvatskom primorju, koju mu je dodelila Hrvatska turistička zajednica, kao i statuu Zlatne Penkale, uz zvaničan dopis ambasadoru Hrvatske.
 
Preko noći Bobo dospeva na "crnu listu" izvođača, te se zabranjuje dalje emitovanje njegovih pesama putem zvaničnih medija u Hrvatskoj.
 
To ga ne sprečava da nastavi da stvara i izvodi svoju muziku, baziranu na ljubavnoj tematici, neobičnim životnim pričama, ali i na kritici aktuelnih društvenih dešavanja.
 
2009. godine sklapa ugovor sa izdavačkom kućom "MENART", tako da trenutno boravi u studiju, gde završava svoj drugi album "Bobdukcija".
 
Kao prvi singl sa ovog albuma, letos je predstavljen video spot za pesmu "Maderfaker", posvećenu sredovečnim damama – majkama.
 
Nastupao je i sa komedijaškom trupom "Sve5".
 
Gostovao je na drugom albumu najpopularnije hrvatske country grupe Picksiebner, sa pesmom "Stari momci", za koju je radio muziku i tekst. Picksiebneri su nam već poznati sa pesmama "Bolje grob, nego job" (koju je za njih napisao i otpevao Mile Kekin – Hladno Pivo) i "Stolica za ljuljanje" (gost: Goran Bare – Majke).
 
Po uzoru na slavne kolege, krajem 2009. godine, BoBo je napravio i prvu "mikro-promociju" video spota u svetu. Na sebi svojstven način, odlučio je da publici predstavi svoj najnoviji spot puštajući ga preko ekrana – mobilnog telefona! Tom prilikom obilazio je posetioce "od stola do stola", kako bi svako mogao da pogleda video, i podeli utiske sa Kneževićem.
 
Osim muzike i fitnesa, BoBo se bavi se crtanjem i strip-artom, a kako saznajemo, napisao je i roman "Čudovište iz Fit-Nessa", s namerom da uz pomoć prijatelja po njemu snimi niskobudžetni trash-horor film.
 
Uživa da sluša Leonarda Cohena, Johnny Casha i havajsku narodnu muziku. Od izvođača iz Srbije, ceni rad Ajs Nigrutina, Jaganjca i benda Zbogom Brus Li.
 
Želja mu je da jednog dana upozna Petra Čelika i Daru Bubamaru. Na pitanje – zašto baš njih – kaže da mu je Petar idol iz detinjstva, dok bi Daru samo upitao – "tko ti dade takvo umjetničko ime..?"